Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашият уикенд герой е Майкъл Джексън.

Бях невръстно хлапе, когато в киното обявиха, че ще дават филма „Лунен пътешественик“. Цяла седмица се тресях от вълнение. Проблемът беше, че не ме пускаха сам, а на брат ми въобще не му се занимаваше с мен. Увещавах го дни наред, обещавах му какво ли не – само и само да се съгласи да ме заведе на прожекцията. Заведе ме. Остави ме в салона и излезе.

Час и половина аз бях в друг свят, в друго измерение. Бяхме само двамата – аз и моят идол Майкъл Джексън. Единственият изпълнител, за когото съм плакал, когато разбрах за смъртта му. Трудно ще събера всичките му хитове, всичките аспекти от живота му, само в един уикенд. Но защо пък да не опитаме. За всички, които пораснахме с музиката му, което се опитвахме да имитираме танците му, които се вълнувахме от всяка негова публична поява. Кралят!


Майкъл Джоузеф Джексън се ражда на 28 август 1958 година в град Гери, щата Индиана. Той е седмото от общо девет деца. Баща им, който е стоманолеяр, още от малки подтиква всичките да пеят. Трима от братята му сформират групата The Jackson 5, по-късно преименувана на The Jacksons. Майкъл се присъединява към тях, когато е едва на 6 години.

7-годишен Майкъл става солист на състава и започва да пише много от хитовете на групата. На 11 вече е звезда, а на 20 решава да се отдели от братята си и да започне солова кариера. През 1979 година издава първия си соло албум „Off The Wall”, от който се продават зашеметяващите, но не и учудващи 20 милиона копия. Същата година Майкъл си чупи носа по време на танци. Тогава прави и първата си пластична операция.

През 1982 г. Майкъл издава албума „Thriller”, който и до ден днешен е най-продаваният в историята на музиката. С него печели 8 награди Grammy. Вторият сингъл от албума – „Billie Jean“, е първото видео от чернокож артист, излъчено по MTV. През 2008 година албумът празнува 25-годишнина, като е пуснат под името “Thriller 25”. Изданието съдържа ремикси, в които участват съвременни музиканти, както и песен, която не е включена в оригиналния албум.

За първи път Майкъл Джексън се среща с бъдещата си съпруга Лиса Мари Пресли, когато тя е на 7, а той на 17 години. Майкъл предлага брак на Пресли по телефона. Дъщерята на Елвис Пресли и Краля на попа сключват брак на скромно тържество в Доминиканската република на 26 май 1994 г. Двамата се развеждат през януари 1996 година.

През ноември същата година изненадващо Майкъл се жени за медицинската сестра Деби Роу. Майкъл за първи път става баща – на 13 февруари 1997 година се ражда Принс Майкъл Джуниър, година по-късно се появява и второто му дете – Перис-Майкъл Катрин. Майкъл и Деби се развеждат през октомври 1999 година. През 2002 година се ражда и третото дете на Майкъл, Принс Майкъл Джаксън II. Майката остава неизвестна.

Зад блясъка на славата, животът на Майкъл е изпълнен с противоречиви събития – промяната във физическия му облик след многото пластични операции, здравословни проблеми, съдебни процеси, злоупотреба с лекарства и емоционални кризи. През 2009 звездата постави поредния си рекорд – за най-бързо разпродадени билети за турнето му през юли в Англия. Уви, то остава само мечта! На 25 юни Кралят на поп музиката напуска този свят. Името му обаче е записано със златни букви в музикалната история!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.