Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашият уикенд герой е Майкъл Бубле.

За моментите, когато сгушени в любимия човек, отпийваме горещо мляко с какао и слушаме любимите си коледни песни. За магичните отблясъци на празничната украса. За онова тръпнещо очакване на Коледа и вярата, че по това време на годината се случват чудеса. За топлината в очите на любимия човек! За вълшебството, за силата на любовта! За нежно прошепнатото „Обичам те“! За любителите на красивата поп-джаз музика. Този уикенд посвещаваме на неповторимия Майкъл Бубле.


Музикалното явление Майкъл Бубле е роден в канадския град Ванкувър (Британска Колумбия). Син на рибар, Бубле навлиза в музиката съвсем случайно, благодарение на дядо си. Докато учи любимия си внук как се става добър водопроводчик, той запознава Майкъл с музиката на Франк Синатра, Дийн Мартин, Боби Дарин, Рей Чарлз и Елвис Пресли.

Бубле мечтае да стане певец още от дете. Но сцената трябва да почака – от 14-годишен бъдещата звезда прекарва голяма част от времето си с баща си, рибар в открито море. Понякога не слизали от кораба по 2-3 месеца. Наред с риболовните ангажименти, когато станал на 16, Майкъл започнал да пее по нощни клубове.

Докато навърши 25-годишна възраст, Майкъл трупа сериозен опит в музикалните конкурси и пеенето по барове. Тогава изгрява и звездният му миг – поканен е да пее на сватбата на дъщерята на виден канадски политик. На тържеството той се запознава с продуцента и носител на няколко награди Grammy Дейвид Фостър.

Следва ключово запознанство с Пол Анка, който впечатлен от таланта на Бубле, решава, че той ще бъде негово протеже. Така през 2001 година на бял свят се появява дебютният албум на чаровния канадец. Истинският успех и прозвището „канадският Франк Синатра“ обаче идват няколко години по-късно – с албума „It’s Time“.

Майкъл е носител на три награди Grammy, над 20 награди “Джуно” и много други призове и статуетки. През есента на 2008 г. Бубле се запознава с аржентинската актриса и модел Луизана Лопилато, а през пролетта на 2009 г. двамата вече са щастливо женени. През 2013 година се ражда първият им син – Ноа, а през 2016-та и вторият – Елиаз.

Майкъл Бубле изживя истински кошмар, който никой родител не би трябвало да преживява. През 2016 г. синът му Ноа беше диагностициран с рак. Певецът прекъсна певческата си кариера и медийните изяви, за да бъде неотлъчно до него и семейството си. За щастие, изтерзаното семейство получи хубави новини – Ноа ще може да се прибере вкъщи за Коледа, за да прекара празника с мама, татко и по-малкия си брат.




Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.