Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са Maroon 5.

Още когато ги чух за първи път, бях сигурен. Сигурен, че те ще се превърнат в явление на световната музикална сцена. И оправдаха доверието ми. Без тях американската (и не само) музика определено щеше да е по-скучна, невзрачна, незапомняща се. Защото те са точно обратното – те са талантливи, колоритни и впечатляват. И песните им се помнят дълго, след като си ги чул за последен път по радиото. Какво по-хубаво от това. Maroon 5.


Четирима от членовете на бъдещата група Maroon 5 се запознават в училището в Лос Анджелис. Там Адам Лавин и Джеси Кармайкъл се сприятеляват с Мики Мейдън и Райън Дюсик и формират групата Kara’s Flowers. Започват да свирят по местни барове.

Момчетата дори подписват музикален договор, но нещата не потръгват. Музикантите се записват в различни колежи, но продължават да поддържат връзка. През 2001 година Kara’s Flowers се събира отново. Джеси Кармайкъл се премества от китара на клавирни, така че се появява нужда от още един китарист – Джеймс Валънтайн. Така се ражда Maroon 5.

Дебютният албум на Maroon 5 „Songs About Jane“ излиза през 2002. Първият сингъл „Harder to Breathe“ бавно, но сигурно започва да се изкачва в американските класации. По-късно вокалистът Адам Лавин споделя, че песните в албума са били вдъхновени от бившата му приятелка Джейн.

През 2016 година групата се присъедини към артистите, които отмениха свои концерти в американския щат Северна Каролина заради действащ антигей закон, приет по-рано през годината. Според текстовете гражданите са задължени да ползват обществените тоалетни, съответстващи на пола в сертификата им за раждане. В бойкота освен тях се включиха Брус Спрингстийн, Pearl Jam, Ник Джонас.

Вокалистът на Maroon 5 – Адам Лавин, беше обявен за най-сексапилния мъж на планетата за 2013 г. Класацията е на списание People. В интервю за изданието, 34-годишният (тогава) изпълнител признава, че не е очаквал подобна награда.

Дълги години името на Адам Лавин се свързваше с едни от най-красивите жени в света. До 2014 г., когато певецът каза заветното „Да“ на моделът Бехати Принслу. През 2016 г. двамата станаха родители на момиченце, което нарекоха Дъсти Роуз. Втората им дъщеря – Джио, се роди през февруари 2018 г., само ден след празника на Свети Валентин. Те вероятно няма да са единствените отрочета в семейството им, тъй като Адам често е споделял, че иска да има много деца.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.