Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Този уикенд се зареждаме с празнично настроение – с любимите коледни песни.

Ново научно изследване установило, че слушането на коледни песни пречи да се съсредоточим върху нещо друго, освен върху хапването и подаръците. Според психоложката Линда Блеър прекалено много слушане на песни като „Santa Claus is Coming to Town“ може действително да има отрицателен ефект върху мозъка, защото разсейва, пречи на концентрацията и на способността да си вършим качествено работа.

Само броени дни преди най-красивия празник в годината, всъщност нямаме нищо против да сме малко по-разсеяни и в празнично настроение. Какаото и сладкишите от вас, най-добрите коледни песни – от нас.


Уикенд с любимите коледни песни

През 1957 година Кралят на рок енд рола Елвис Пресли издава албума с коледни песни „Elvis Christmas Album“, в който умело смесва коледната тематика с по-съвременно звучене. Години след смъртта му, албумът продължава да се преиздава с гласа на Краля и под акомпаниментите на най-добрите филхармонични оркестри в света.

Майкъл Бубле е изключително явление за онези, които обичат красивия поп, евъргрийн и вокалния джаз. Но както казва моя позната: „Независимо какво пее, в музиката му винаги се усеща Коледния дух“. Вярвам и вие ще се съгласите.

На Коледа 2016 година светът с шок научи новината, че големият Джордж Майкъл е починал. Той остави в наследство невероятна колекция песни, сред които и любимата „Last Christmas“.

Уикенд с любимите коледни песни

Емблематичната за Марая Кери песен „All I Want for Christmas is You“ излиза в края на 1994 година и оттогава парчето неизменно попада на първото място в два вида класации – за най-любима коледна песен, но и за най-мразените такава.

Дори да не харесвате особено коледни песни, някои от тях могат да ви разчувстват, особено ако сте тръгнали на път преди празниците, за да се приберете вкъщи, при най-близките си хора. Точно такава е песента на Крис Риа от края на 1988 година.

Брус Спрингстийн забива „Santa Claus Is Comin’ To Town“ за първи път на 12 декември 1975 г. заедно с групата си E Street Band по време на концерт в Ню Йорк пред невярващите очи на публиката, която си мислела, че това е някаква шега, но това не само не се случило, но шест години по-късно Спрингстийн дори я включва в албума „My Hometown“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *