Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са КариZма.

Тази седмица се наложи да пътувам по работа до Плевен. С колегите бяхме надули радиото до дупка, но музикалният избор на редакторите нещо не ни се нравеше – един не харесва една песен, друг – друга. За да запазя мира в тясното пространство на автомобила, сменях честотите по-бързо дори и от футболист гаджето си плеймейтка.

Препускайки по скалата на радиостанциите, мегахерц, след мегахерц изведнъж дочухме познатите акорди на известна българска песен. КариZма. В един глас и тримата колеги ми извикаха: Спри! И аз заковах на място. Така чаканото музикално равновесие неусетно бе постигнато. Продължихме пътя си, в тишина, харизматично омагьосани от музиката на великолепния дует.


Галя и Миро от легендарния дует КариZма пеят заедно, наред с други изпълнители, в популярния пиано-бар „Опера“. И двамата споделят, че решили да работят заедно, тъй като гласовете им си пасвали. Първоначално имало идея да кръстят проекта си 2Good4U, но Галя не се съгласява. Така, през 1999 година, се ражда любимият на милиони българи дует КариZма.

Дебютната песен на КариZма се ражда цели две години след създаването на дуета. Но чакането си е заслужавало. За „Рискувам да те имам“ Галя и Миро са номинирани в общо 16 категории за наградите на „МелоТВмания“, БГ радио, ММ и „Форте“ – най-успешен дебют, най-добра песен, най-добър текст, най-добър дует, най-добър клип и много други. От тях печелят 9, което е прецедент в историята на българската музика.

Преди излизането на сингъла „Колко ми липсваш“ през 2002 година, КариZма работят с редица други изпълнители – Тони, Мария Илиева, Сантра и Спенс, Ава, Ирра и др. Това забавя работата върху очаквания дебютен албум, но дуетът успява да издаде по една нова песен и клип всяка година.

Почитателите на КариZма се налага да чакат цели 5 години, групата да издаде първия си албум. „Еклисиаст“ е мултимедиен албум от две части. В първата влизат 17 песни. В другата част от албума са събрани всички видеоклипове на дуета, както и изпълнения на живо, документални филми за създаването на клипа към „Минаваш през мен“, за записването на „Колко ми липсваш“ със Софийската филхармония, както и за самите КариZма.

„Еклисиаст“ си остава първият, но и последен албум на КариZма. През 2007 година дуетът решава да се раздели и двамата изпълнители поемат по своя път – Миро гради успешна солова кариера, а Галя решава да потърси по-спокоен и уреден живот зад граница. От няколко години тя живее в Лондон.

През 2016 година Мирослав Костадинов (Миро) се ожени за дългогодишната си приятелка Ели Златанова на гръцкия остров Корфу. Двамата са заедно от 11 години, преди да се решат на сериозната стъпка. Миро и Ели се запознали след концерт на КариZма в Лондон, където Ели живее.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.