Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашият уикенд герой е Ерос Рамацоти.

Кадифеният глас на италианската музика – Ерос Рамацоти, е роден в столицата на Италия Рим на 28 октомври 1963 година. Син е на Родолфо Рамацоти и Рафаела Молина. Баща му е пианист, което обяснява интереса към музиката на Ерос още от дете.

На 7 години започва да свири на китара, като малко по-голям започва да пише и песни. Кандидатства в Музикалната консерватория, но не е приет. През 1981 г. участва в „Castrocaro Festival“ с песента „Rock ’80“, която той написва. Не печели конкурса, но стига до финалите и определено печели вниманието на публиката и на присъстващите там музикални продуценти.


Ерос Рамацоти

Началото на музикалната му кариера е поставено с издаването на дебютния му албум „La Drogueria di Drugolo“. Мести се в Миланo, за да продължи със записите на нови песни. През 1982 г. излиза сингълът „Ad un Amico“. През 1984 г. Ерос за първи път участва във фестивала в Сан Ремо и го печели с песента си „Terra Promessa“.

През 1996 г. Ерос издава албума „Dove c’è Musica“ – първият самостоятелно продуциран албум на звездата. Това е най-успешният албум на Рамацоти към този момент, с продадени над 4 милиона копия и оглавил класациите в шест държави, включително в Италия и Германия.

В края на 1997 г., Ерос издава „Greatest Hits“, който съдържа две нови песни – „Quanto amore sei“ и „Ancora un minuto di sole“, както и преработени версии на негови предишни хитове, включително „Musica è“ в дует с Андреа Бочели и „Cose della vita – Can’t Stop Thinking of You“ с Тина Търнър. Тази колекция влезе в Топ 5 във Франция, Белгия, Швеция и Финландия, и достигна No.1 в няколко страни, включително Италия, Германия, Швейцария, Австрия, Холандия и Норвегия.

Ерос Рамацоти

Само през първата седмица от пускането му на пазара, албумът реализира продажби от над 1 милион копия. „Greatest Hits“ на Ерос е сертифициран цели пет пъти като платинен само в Европа и да пъти платинен в САЩ. Същата година Ерос получава наградата Echo за „Най-добър мъж чуждестранен изпълнител на годината“.

Изключително успешен е дуетът на Ерос с друга дива на музикалната сцена – Анастейша.

През декември 1996 г. се ражда дъщерята на Ерос – Аурора Софи. Майката е моделът Мишел Хунцикер. Две години по-късно, на 24 април 1998 г., Ерос и Мишел сключват брак. През 2002 г. двамата се развеждат.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.