Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са East 17.

Ако ги помните, значи вие сте от онова поколение, което израсна с музиката на момчешките поп групи. През 90-те те се превърнаха в сензация буквално за дни, но и досега, десетилетия по-късно, имат своите верни почитатели по целия свят. Те ни вълнуваха, радваха, забавляваха, а момичетата… едва ли има тийнейджърка, която да не е била тайно или явно влюбена в един от членовете на тази британска банда.


С техните песни са свързани куп неща, които са ни се случили за първи път – първата целувка, първият домашен купон с приятели, първото море без родителите. За носталгията по отминалото безгрижие на тийнейджърските години, този уикенд ще се върнем назад във времето, за да си припомним отново тези красиви мигове от нашия живот. За спомените, безгрижието и любовта. Еast 17!

Любимата група от близкото минало се появява на бял свят през 1992 година. Тогава композиторът Тони Мортимър изпраща своите демо записи на голяма звукозаписна компания. Продуцентите се съгласяват да подпишат договор за албум само при едно условие – да сформира група.

Брайън Харви, Тери Колдуел и Джон Хенди са бивши съученици от източния лондонски квартал Уолтъмстоу. Те се съгласяват с идеята на Мортимър да основат своя група. Наричат се East 17 – такъв е пощенският код на квартала, в който израстват.

Бандата има зад гърба си 4 издадени албума, над 80 милиона продажби по целия свят и множество хитове, покорили музикалните класации по целия свят. През 1998 година Тони Мортимър решава да се отдаде на солова кариера и напуска групата.

East 17

След напускането на Тони, бандата продължава да съществува с Брайън като фронтмен. Но не за дълго. Новият лидер често злоупотребява с наркотици, което води до множество противоречия в групата. В крайна сметка те се разпадат през 1999 г. През 2006 г. се събират отново за турне, но непосредствено след края му, отново се разделят.

В началото на 2011 г. East 17 създават свой официален профил във Facebook. Малко по-късно на страницата обявяват новината: групата има нов вокалист! Името му е Блер Дрийлан. Той е с богата музикална история. Участвал е няколко пъти в британския вариант на X-Factor, бил е на турнета заедно с Питър Андре, а също е автор и на песни. Единствената песен, която групата издава с Блер се казва „The Secret of My Life“.

За първи път East 17 посещават България по време на грандиозното им турне „Letting of Steam“ през 1995 г. Очевидно страната ни им харесва, тъй като по-късно те идват още няколко пъти в България.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.