Две различни радиостанции с името Z-Rock звучат онлайн от няколко дни. Едната излъчва на адрес zrock.bg, другата - на zrockradio.bg.

„Скъпи слушатели, приятели и партньори, не спирайте да слушате онлайн стрийма на Z-Rock на www.zrock.bg„, призовават от доскоро официалния сайт на медията.

Във Facebook страницата на радиото информация за дублирането няма. Там като сайт на станцията е посочен zrock.bg. В същото време обаче в ефир се излъчва програма, идентична с тази на новия сайт zrockradio.bg.


В съобщение от радио групата „Оберон Радио Макс“ обявиха: От 26 август 2017 г. „Оберон Радио Макс“, собственик на радиата FM+, Fresh!, Star FM и Melody, присъедини към своята радио група и Радио Z-Rock.

Рок радиото на България продължава да се излъчва без да променя своя формат. Екипът на „Оберон Радио Макс“ ще развива и интернет каналите на медията. Радио Z-Rock вече има нов адрес: zrockradio.bg, където може да слушате любимите си водещи – Буги Барабата, Елена Розберг и Краси Москов и онлайн.

„Оберон Радио Макс“ e най-бързо развиващата се радио група в България, която запазва положителния тренд на своето развитие. В групата влизат Радио FM+, Radio Fresh!, Star FM, Melody и Z-Rock – заедно сме по-силни и свободни от всякога!

Радио групата задържа и лидерското място в интерактивните си канали. В портфолиото на „Оберон Радио Макс“ е и най-харесваната FB страница на радио в България (Radio Fresh!, с над 320 хил. локални фена), а уеб сайтовете на групата са във водещите позиции по посещаемост.

Тази година на 13-ти октомври, рок радиото на България ще празнува 11 години в ефира с голям концерт на Sully Erna в зала Арена Армеец на 26 септември.

Отговорът на Радиокомпания Си.Джей ООД: През последния месец върху Радиокомпания Си.Джей ООД по повод трансмисията на радио Z-Rock бе упражнен натиск, с какъвто през последните повече от 20 години компанията не се е сблъсквала. Това довежда до нелепата ситуация, в която от днес радиослушателите и онлайн юзърите в България имат достъп до две радио станции с името Z-Rock, а от днес сайтът на рок радиото на България също е дублиран.

Радиокомпания Си.Джей ООД категорично се разграничава от подхода и действията, които Фондация „Радио Нова Европа“ и „Радио Оберон Макс“ предприеха в последния един месец, които доведоха до невъзможност да доставяме програма Z-Rock до всички наши слушатели.

Верни на принципите си за развитие на медийни платформи и най-вече водени от желанието си да запазят облика, характера и значимостта на едно от най-успешните и обичани радиа в България – Z-Rock, мениджмънтът и екипът на Радиокомпания Си.Джей ООД прави всичко възможно в най-кратки срокове да предложат отново на своите слушатели качествени предавания и музикална програма, подкрепена с любими гласове на рок музиката като водещи.

Радиокомпания Си.Джей ООД е единственият притежател на словната марка Z-Rock, регистрирана в клас стоки и услуги 38 – телекомуникации, съгласно приложимото българско законодателство. Правото да използва марката Z-Rock за разпространение на радио програма, както и регистрацията на домейна zrock.bg принадлежaт единствено на Радиокомпания Си.Джей ООД, което включва всички радио честоти, за които компанията притежава правно основание да продължи да излъчва, както и всички останали медийни платформи, на които програмата е достъпна, включително zrock.bg и voyo.bg.

„В най-скоро време ще обявим новата програмна стратегия на радио Z-Rock, като искаме да уверим всички фенове на радиото, че мениджмънтът и екипът на компанията сме изцяло водени от желанието си да отговорим на техните високи очаквания. Вярваме, че въпреки неприятната ситуация в момента, която, за съжаление, ощетява на първо място слушателската аудитория, ще успеем в най-кратки срокове да разнообразим, обогатим и обновим съдържанието на радио Z-Rock.“, споделиха от Радиокомпания Си.Джей ООД.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.