Няма лъжа! В Деня на шегата 1 април стартира "60/02" – първото предаване за хип-хоп култура в национална електронна медия. Всяка неделя от 22.00 ч. по Радио София на БНР Мартен Роберто и Жлъч ще разнищят в детайл цялата субкултура наречена хип-хоп.

Един от емблематичните диджеи у нас се съюзява с господаря на римата, за да представят хип-хопа – течение, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афро и латиноамериканците. Понятието е построено върху четири елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране. Сред неговите разклонения са бийтбоксът, характерно обличане и специфичен жаргон.

Предаването на Мартен и Жлъч ще е с продължителност 60 минути, ще се излъчва на живо от София (оттам и референцията 02 – телефонен код на столицата). Освен към най-новите тенденции в стила, водещите ще се обърнат и към „Златният век на хип-хопа“ (1986–1992) пълен с фънк, бунт и секс – нещо, което е белязало завинаги живота им.


Очаквайте и импровизирано рапиране (freestyle) на гости с Жлъч, както и живи изпълнения на банди, продуценти и бийтмейкъри от ранга на DAYO, Rawlnad, Гена, TromBobby и много други. Диджей Мартен призовава съвсем сериозно:

„Слушайте всяка неделя Радио София от 22.00 ч.! Започваме на 1 април. По този начин ще попаднете на единствената национална електронна медия с предаване за хип-хоп културата“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.