Музикалният театър, Българското национално радио и Столичната община подаряват на всички деца обичания мюзикъл за деца и възрастни "Грозното пате" на 1 юни от 15.00 ч. в Първо студио на БНР. Спектакълът ще бъде осъществен в подкрепа на децата в неравностойно положение, а входът е свободен.

Красивата история от Ханс Кристиан Андерсен на патето, превърнало се в прекрасен лебед, е познат и любим сюжет на децата по света. История, която ги насърчава да вярват в себе си.

Затова като повтарящ се рефрен в едноименния мюзикъл звучи: „Всеки различен трябва да бъде обичан”. Екипът на Музикалния театър, създал и хитовия мюзикъл “Аладин”, успява да адаптира класическия сюжет към съвременността, да ангажира вниманието на децата със съдбата на нещастното патенце, да провокира желанието да му помогнат.


Разбира се, накрая всичко завършва добре, а красивият лебед ги призовава: “Мечтай и гледай нагоре! Само който гледа нагоре, ще полети…”

С тази история Радио София, което преди няколко месеца стартира специална програма за децата, иска да отбележи техния празник и да им напомни, че всяка история има добър край, когато хората се разбират, проявяват внимание един към друг и не се отказват от мечтите си.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.