Радио N-Joy пусна поредица от музикални клипове с участието на 12-те финалисти от „Гласът на България“ на фона на полуразрушените зали, част от Националния студентски дом. Видеоклиповете са част от радиорубриката „Пей, сърце“ и целят да насочат общественото внимание към кампанията за възстановяването на опожарените сцени на дома и за възобновяването на творческата дейност там.

Националният студентски дом е построен през 1933 г., а от 1997 г. е архитектурен паметник на културата от местно значение. Години наред мястото е било своеобразна платформа за изява на студенти и млади таланти, и за развитието на творчеството им чрез различни видове изкуство, докато преди 18 години пожар унищожава част от сградата му и до ден днешен залите и изпепелените сцени тънат в забрава и стоят неизползваеми.

Към днешна дата Националното представителство на студентските съвети и състави към Дома, подемат инициатива по възстановяването не само на сградата, но и на богатата културна програма и дейност на Студентския дом.


Музикалните видеоклиповете, заснети от радио N-Joy, част от bTV Media Group, са още една стъпка в затвърждаване позицията на групата като социално ангажирана медия. Проектът поставя две каузи в своя фокус като дава възможността на млади таланти да покажат потенциала си чрез ефира и платформите на най-голямата музикална радиоверига в страната и като повишава информираността за състоянието на емблематичната сграда на Студентския дом.

Пространствата на Националния студентски дом станаха сцени, на които 12-те финалисти от телевизионния формат изпълниха емблематични хитове на своите треньори. Повече информация за видео клиповете на отборите на Михаела Филева, Иван Лечев, Графа и Камелия, както и самите видео клипове, можете да видите тук.

Галина Красимирова, Атанас Кателиев и Ивана Муцкова започнаха песента „Заедно“ на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов от емблематичния балкон на паметника на културата и насочиха вниманието към изпепелената главна сцена.

Вениамин Димитров, Христиан Ненов и Надежда Александрова показаха разрушените задкулисни помещения на фона на песента „Без етикет“ на Михаела Филева.

Ива Георгиева, Николай Воденичаров – Никеца и Симона Симеонова от отбор Лечев изпяха динамичното поп парче „Ето така“ на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на фона на рушащата се камерна зала.

А Тодор Симеонов, Мария Величкова и Кирил Хаджиев – Тино акцентираха върху окаяното състояние на знаковите гримьорни с песента „Минута живот“ на Камелия.

Земята, на която е построен Националния студентски дом, е дарена на студентите от цар Борис III и мястото има огромно символно значение. В него първите си стъпки и изпълнения са направили артисти като: оперния певец Никола Гьозелев, драматурга и режисьор Любен Гройс, актьора и композитор Стефан Вълдобрев, китаристът и цигулар Иван Лечев, театралния и кино актьор Мариус Kуркински, поп певицата Кичка Бодурова и още много други. Години наред мястото е било своеобразна платформа за изява на студенти и млади таланти, и за развитието на творчеството им чрез различни видове изкуство.

bTV Media Group ще дари приходите от sms-гласуването по време на живите концерти на „Гласът на България“ за възстановяване на опожарените сцени на „Националния студентски дом”.

Радио N-Joy изразява искрената си благодарност за високия професионализъм и старанието, с които екипът на продукцията работи по изготвянето на видеоклиповете. Това са: Иван Трендафилов, Николай Коцинов, Мартин Киряков, Мартин Чаворски, Найден Пенчев, Николай Георгиев, Николай Михайлов, Борислав Бояджиев – Борче, Ангел Дюлгеров – Ачо, Петър Петров, Павел Сотиров, Александра Гълъбова, Нора Феъруедър, Анна Янкова.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *