Студентското радио на Американския университет в България, Радио АУРА, чества своя юбилеен 25-ти рожден ден на 23 март. Радио АУРА е едно от първите частни радиа в България, а малко радиостанции в родния ефир говорят на своята аудитория четвърт век.

Радиото започва своето излъчване през 1992 година, а от 1993 излъчва самостоятелна програма. Въпреки че от 2012 година не се излъчва в ефир, е достъпно онлайн за всеки от всяка точка на света: www.radio-aura.org

Радио АУРА предлага всекиму по нещо – от най-новите хитове до алтернативна музика от най-различни жанрове. Предаванията са на английски, български, руски и албански език, благодарение на разнообразието от националности в екипа от над 40 души.


Настоящи и завършили студенти на Американския университет в България, които през годините са били част от радиото, ще отпразнуват юбилея заедно. През годините в ефира му са работили не малко от известните днес журналисти, бизнесмени и обществени личности.

На 23 март, петък, празничната програма започва още през деня с неформално парти в Американския университет в България. Следват коктейл в стил „Оскарите“ и клубно парти. На 24 март, събота, ще се проведе Ден на отворените врати в радио АУРА.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.