От началото на месец декември в ефира на Jazz FM радио стартира коледна програма, включваща премиери на нови коледни песни и много срещи с едни от най-любимите български музиканти.

По Коледа родните творци ще разкажат за своята неуморна работа, за това как успяха да бъдат толкова активни и подкрепящи през тази година на изпитания и ограничения.

Акцент в програмата ще бъдат техните разкази за това какво ни научи 2020 г., как отговорихме на трудностите, намирайки нови сили в себе си, и още по-голям заряд за креативност.


На 24 и 25 декември ще слушаме думите на вдъхновение на нашите творци, посветени на изкуството и ще чуем за посоките, в които ще ни отведат те през 2021 г. В студиото ще влязат хора като Алекс Нушев, Рут Колева, Вяра Панталеева, а сред празничните албумите, които ще чуем са тези на Джейми Калъм, Роби Уилямс, Бейбифейс, Браян Бромбърг, De-Phazz, Моли Джонсън, Нилс Ландгрен, Ребека Бекън.

В дните преди настъпването на Новата година водещите на Jazz FM ще ви разкажат за музиката, която ги впечатли и вдъхнови през 2020 г. Ще чуете музикалния подбор на Таня Иванова, Мирослава Кацарова, Емил Войников, Младен Димитров и Светослав Николов.

В „За албумите от техните създатели“ по Коледа слушателите ще се срещнат с Румяна Коцева и песните от нейния приказен коледен албум от 2018 г., в който най-любимите коледни песни звучат с текстове на български език.

В навечерието на Новата година Jazz FM ще се обърне специално към музиката на Лени Вълкова – първата българска джаз певица, чийто първи студиен албум бе продуциран тази година от радиото.

През декември в програмата ще са включени специални посвещения към три юбилея от 2020 г. – на групите Акустична версия и Траяна, както и на Христо Йоцов. В коледната седмица в „Джаз емоции“ ще звучи концерта на Велека Цанкова, записан от Jazz FM през 2019 г., както и селекция от изпълнения от празничните концерти на Софийския духов оркестър, на които радиото бе медиен партньор.

По Нова година в предаването за музика на живо ще звучи специален джазов проект. През втората половина на декември специални издания ще имат „Desafinado“, „Singin’ & Swingin’“ и „Jazztronica“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *