Ще гледаме към бъдещето, ще танцуваме и ще мечтаем с новото предаване на Jazz FM радио - Jazztronica, стилно поднесено от DJ Mr. Moon. Младият инструменталист, аранжор и диджей ще ни среща с нови версии на класически образци и ще ни поднася най-новото от клубния джаз в петък от 18 ч., а повторението ще бъде в събота от 22 ч. само в ефира на единственото радио за джаз, соул, блус и фънк музика в България.

Наследството, което ценим, и бъдещето, което с нетърпение очакваме, ще се събират в настоящето на 60-те минути на Jazztronica.

„Разполагаш с толкова много музикален материал от миналото, който можеш да семплираш, да нарежеш и да подредиш в съвсем нов пъзел. Той напълно се различава от оригинала, но напомня отминали емоции и стилове. Така песните звучат нови и различни, но същевременно са толкова познати. Това ме спечели преди толкова много години към тази музика“, разказва предисторията Младен Димитров.


И като диджей, и като музикант, за него няма нищо по-хубаво от това да смесва любимите стилове – джаза и електронната музика.

Всяко издание на Jazztronica ще има конкретна тема, а първото ще е посветено на Били Холидей и звука от нейната епоха. То ще ни вдъхнови за открития чрез претворени нейни оригинали и пиеси на артисти като Чарли Паркър.

Предаването се отличава с умелия подбор на съкровища от историята и финия стил на смесването им. Това съчетание превръща сетовете на DJ Mr. Moon в пътешествие във времето, жанровете и емоциите. „Животът не е в черно и бяло, той е пълен с нюанси, които преливат един в друг.“ Това е разбирането на Младен Димитров, оформящо звученето на сетовете му като пътешествие понякога с необятни простори пред нас, друг път – със завои, след които ни се разкриват неочаквани гледки.

Новото предаване на Jazz FM Jazztronica ще е радостен спътник на края на работната седмица в петък, а след това отново ще ни зарежда с добро настроение в спокойната съботната вечер.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.