На 9 май 2017 г. от 11.00 часа в Регионалния исторически музей в София (в сградата на бившата централна баня, пл. "Бански" №1), БНР – Радио София ще представи аудио-изложбата "Звук като картина".

В Деня на Европа архивни записи от „Златния фонд“ на Българското национално радио ще представят европейското измерение на културата, традициите и обществения дух на столицата в първата половина на ХХ век.

Специално изработена инсталация, съчетала старите и нови технологии, ще даде възможност да се чуят автентичните гласове на Александър Теодоров Балан, Васил Гендов, Елисавета Багряна, Панчо Владигеров, Петър Райчев, Дико Илиев и други.


Безценните записи ще разкрият как са създадени известните персонажи Пижо и Пендо, къде в столицата е сниман първият български филм „Българан е галант“, кой е първият запис на химна на България.

Аудио-изложбата „Звук като картина“ ще бъде експонирана в Регионален исторически музей – София до края на август 2017 г. Проектът е финансиран по Програма „Култура“ на Столичната община.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.