Броени дни преди Деня на будителите, единственото радио за класическа музика в България Classic FM дава глас на учителите по музика да споделят в ефир своята любов към нотите и децата. Кампанията „Будител по ноти“ цели да насърчи и подкрепи съвременните будители в сферата на музиката и ще даде възможност на участниците да спечелят подарък с музиката на Александър Владигеров.

Classic FM ще даде платформа на съвременните „будители по ноти“ да разкажат своята история в ефира на класическото радио. Инициативата е насочена към учителите по музика в училища, детски градини или школи, които учат децата на уважение към творците и произведенията, оставили траен отпечатък в историята на българската музика.

Вдъхновени от творци като Панчо и Александър Владигерови, Добри Христов, Петко Стайнов, Панайот и Любомир Пипкови, Веселин Стоянов, Филип Кутев и др., екипът на радиото дава възможност на всеки музикален педагог да сподели своето мнение за това какво е българската музика за съвременните деца и какво го мотивира да преподава музика днес.


От Classic FM канят будителите да споделят мнението си по темата на кампанията „Будител по ноти“ под поста във Фейсбук страницата на Classic FM радио или на телефонния секретар на медията за кампанията „Будител по ноти“ в подкрепа на българските музикални педагози.

Всеки музикален педагог, участвал в кампанията, ще има възможност да спечели и двоен компактдиск с мюзикълите на Александър Владигеров, дарени от съпругата му Величка Владигерова. Той включва любимите и до днес на малки и пораснали деца мюзикъли от приказки: „Веселите градски музиканти“, „Вълкът и седемте козлета“ и вокално-симфоничната приказка „Червената шапчица“.

В студиото на Classic FM радио ще гостува и самата Величка Владигерова, за да разкаже повече за живота и музиката в семейството на великия творец. Включете се в кампанията на Classic FM радио “Будител по ноти“ и нека стойностната българска музика да достигне до всяко дете!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *