Единственото радио за класическа музика на Балканите Classic FM празнува 24-тата си годишнина с кампания „Златна класика“ в ефира, специален коледен концерт, позлатен сайт и много блестящи подаръци за феновете.

На 19 декември се навършват 24 години, откакто любимото класическо радио стартира своето излъчване на честота 88 MHz в София. По този повод Classic FM стартира мащабна музикална кампания с участието на своите почитатели. Радиото дава шанс на слушателите си да изберат „Златната класика“, която ще звучи в ефира на радиото до края на годината. Участието в кампанията се осъществява на позлатения по повод празника сайт на радиото. Там, в специално изградената класация, всеки слушател избира една от 24 вечни класики, участвайки по този начин за страхотни златни награди!

Кампанията ще завърши с бляскав коледен концерт на 19 декември в зала „България“. „Бяла Коледа“ ще представи празнична коледна програма в изпълнение на талантливите музиканти от Оркестъра на Classic FM. Тази година в събитието ще вземат участие също солистите Гергана Николаева (мецосопран) и Денко Проданов (тенор), както и хоровите състави Пим-Пам от София и Фортисимо от Бургас. На диригентския пулт ще застане маестро Григор Паликаров. Публиката ще чуе любими на всички поколения коледни песни от цял свят, които винаги създават неповторимо празнично настроение.


Още от създаването през 1994 година Classic FM бързо добива популярност чрез своята уникална музикална колекция, интересните си рубрики и многобройните интервюта с изявени музиканти, артисти, художници, писатели и журналисти. Радиото остава единствената медия, която активно отразява най-актуалните и интересни събития от локалната и световна класическа сцена.

Можете да следите всички новости около програмата на Classic FM радио на честота 88 MHz в София, както и на www.classicfm.bg, защото класиката не е ретро, тя е завинаги.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *