За четвърти път БНТ и БНР ще подарят на публиката в зала „България“ и на зрителите на БНТ 2 музикален подарък, наречен „На Коледа с любов“.

Превърналото се в традиция матине на самата Коледа, тази година ще бъде по-различно от класическия симфоничен концерт. В програмата са включени любими коледни песни, откъси от обичани мюзикъли и творби на български композитори, изпълнения на детския радиохор под ръководството на Венеция Караманова и на симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Солисти на концерта и модератори на настроението на публиката ще бъдат обичаните Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов. Музикалният празник ще се случва под диригентството на маестро Найден Тодоров. Публиката в зала „България“ на 25 декември от 11 часа трябва да е готова да бъде не само зрител, но и активен съучастник в музикалното приключение.


А преди това, в три поредни недели на декември, БНТ2 ще излъчи рождественските матинета от последните три години.

На 4-ти декември от 11:00 часа зрителите могат да гледат концерта на Симфоничният оркестър на БНР с диригент Емил Табаков, Детският радиохор и перкусионистите от Националното музикално училище „Любомир Пипков“,с който бяха отбелязани Коледните празници през 2013 година. В програмата са включени класическите и много популярни произведения „Радост за света“ от Хендел, „Коледна песен“ от Адолф Адам, „Приспивна песен“ от Шуберт, Детска симфония от Хайдн. Солисти са известното сопрано Ина Кънчева и първата флейта на Симфоничния оркестър Явор Желев. Аранжиментите за концерта са на проф. Атанас Атанасов.

Следващата неделя – 11-ти декември, също от 11:00 часа БНТ2 ще припомни вълшебството на коледното матине от 2014 година. Популярни творби от Хендел, Албинони, Шуберт, Качини, Марчело, Адолф Адам, Римски-Корсаков и Цезар Франк са в изпълнение на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Емил Табаков, Детския радиохор, Академичния тромбонов ансамбъл с ръководител Атанас Карафезлиев и солистите Костадин Йоцов, Олга Динева и Васил Петров.

На 18-ти декември БНТ2 ще излъчи миналогодишния празничен концерт на БНТ и БНР, в който специално участие взе представителката на страната ни на Детската Евровизия 2015 Габриела Йорданова, както и сопраното с блестяща международна кариера Евгения Брайнова. В спектакъла участват Симфоничния оркестър на БНР с диригент Емил Табаков и Детския радиохор, а програмата включва творби на Георг Фридрих Хендел, Йохан Себастиан Бах, Джузепе Верди и Антонио Вивалди.

На 25-ти декември от 11:00 часа, пряко от зала „България“, БНТ 2, БНТ Свят и програма „Христо Ботев“ на БНР ще излъчат Коледното матине на националната телевизия и националното радио.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *