„Музикална стълбица“ – предаването, превърнало се в институция за всички меломани от десетилетия насам, беше официално свалено от ефира на БНР лично от директора на медията Александър Велев.

Легендарният му водещ Йордан Георгиев (по известен като Данчо Стълбицата) сподели пред Topnovini, че в началото на април той е бил извикан от директора на програма „Хоризонт“ (Васил Велев), който му съобщил, че свалят и двете му предавания – „Музикална стълбица“ и „Танци по никое време“.

„Александър Велев (шефът на БНР) е изтъкнал на директорски съвет някаква причина, че съм пуснал през месец март старо предаване, което е сборно. Такива сборни предавания ние правим всяка година с всичко най-интересно. Обикновено тава се случва през януари или февруари, но тази година заради проблемите на БНР с „Музикаутор“ не можахме да го пуснем тогава и затова го излъчихме през март“, разказва радиоводещият и допълва, че специално е получил разрешение за излъчване на сборното предаване от шефа на „Хоризонт“ Васил Велев.


Според Йордан Георгиев директорът на БНР има някаква своя програма, която включва свалянето на повечето емблематични предавания от ефира и техните известни водещи:

„Първо уволни Лили Маринкова, която беше програмен директор на „Хоризонт“. Преди два месеца махна Тома Спространов и остави един млад колега да води двете му предавания. Свали „Тик-так“ на Хелия Чавдарова, изгони корифея на фолклора Юлия Цанкова и т.н. Явно иска нещо да обнови. На мен ми изглежда като своеобразна чистка.“

На този етап музикалният водещ няма планове да води предаванията си в друга медия и продължава с работата си като DJ. Казва обаче, че ако получи предложение от друга медия, които да са приемливи за него, би ги обмислил.

Генералният директор на БНР Александър Велев все още не е коментирал официално решението си за свалянето от ефир на „Музикална стълбица“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.