13 нови български песни продължават състезанието за вота на публиката в конкурса на БНР „Пролет 2017“ до 20 април. Преди „Специалната награда на слушателите” обаче още следващата седмица ще стане ясно коя от тях ще спечели отличието на журналистическата музикална гилдия.

На 11 април, по покана на БНР, водещите музикални журналисти и редактори от националните медии ще оценяват качествата на новите поп и рок песни, достигнали до финала на Пролетния конкурс на БНР.

Най-вълнуващото в поредното му – 48-мо издание е фактът, че по-голяма част от допуснатите предложения са на съвсем нови, дебютиращи групи и музиканти. Сред тях вероятно ще бъдат бъдещите звезди на българската сцена, затова вотът и на музикалната гилдия, и на радиоаудиторията има голямо значение.

Ежегодният конкурс на БНР е своеобразен преглед на новите постижения в поп и рок музика и стимул за неговите създатели. Гласуването за наградата на слушателите в конкурса „Пролет“ продължава до 20 април на сайта на конкурса, а гала концертът и връчването на наградите ще се състоят на 25 април в Първо студио на БНР.

В 45-тото издание на конкурса журналистическата гилдия оцени таланта на Мартин Александров. „Infinity is over“ с текст на Владимир Михайлов и аранжимент на Георги Стрезов получи наградата на журналистите.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *