“Претенциозен” е новият сингъл на Жоро от Остава, който той реализира с личния си, страничен музикален проект – Homeovox. Песента е четвърта по ред за бандата, която е съставена изцяло от страхотни музиканти – приятели и съидейници.

Homeovox са Георги Георгиев (Остава) – музика, текстове, вокали, китари, Петко Славов (Airbag) – бас китара, вокали, Калин Петров (Akaga, Slng) – клавишни, Мартин Профиров (PIF) – ударни, Боян Петков (Остава) – бас. Стилът им е смесица от инди, китарен поп и рок, с привкус на осемдесеттарско диско.

Музиката на сингъла „Претенциозен“ е на Георги Георгиев, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментът на Homeovox.


Видеото на парчето е дело на младия, алтернативен режисьор Васил Валери Витанов. Оператор е Aлександър Бенев, а продуценти са Влади Герасимов и “Handplayed productions”. Видеото e иронично, много симпатично и непретенциозно и с усмивка показва комплекса и лутанията на един съвременен, градски човек. В главната роля е младият и чаровен Мичел Мичев, който е завършил в Англия и се оказва професионален музикант по класическа и джаз кирата.

Песента „Претенциозен“ ще е част от предстоящия албум на Homeovox, който се очаква да е готов през 2020 г. В него ще вземат участие още интересни приятели и съвременни музиканти като Стефан Вълдобрев, Ерсин (Jeremy?), Благо Анастасов (Hayes& Y) и др. Място в него ще намерят и първите песни на Homeovox – “Само тя” (2001 г.), „Изгубен“ (2014 г.) и „Само ти“ (2017 г.).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *