Китаристът на група Остава – Георги Георгиев, представи чисто нов сингъл със страничния си музикален проект Homeovox и това е песента “Остани”. Тя е пета поредна за бандата и смело проправя път към предстоящия дълго чакан албум, който вероятно ще види “бял свят” догодина.

Освен страхотен текст, песента има много стилно видео, което чудесно се вписва и подсилва усещането и настроението ѝ. Снимано е в Манчестър, а главен герой в него е самият Жоро.

За близо 20 години от съществуването на Homeovox спокойно можем да кажем, че всяка нова песен на бандата е събитие. Всяка песен е подарък за ценителите на истинската музика, звучаща като лично откровение, смислено и семпло.


В този смисъл “Остани” не прави изключение и има всички качества да е поредния музикален празник. Тя е микс от постпънк и ню уейв елементи с рок звучене и е много истинска и съкровена.

Taм където е край – има място за нас, там където е рай – нямам право на глас”, се пее в припева на “Остани”, а в същото време героят във видеото не спира за миг.

В Homeovox заедно с Жоро, който е основна фигура, вокалист и китарист са още музикантите: Петко Славов (Petko Slavov, Airbag) – бас, Мартин Профиров – ударни (P.I.F., Силует и др.), Калин Петров – клавишни (SLNG Сленг, Akaga), Ева Перчемлиевa (Cinga Manga Funk) – беквокали.

Музиката е на Георги Георгиев, а текстът е на Иван Ланджев, представител на новата българска поезия – награждаван, меломан и любител на китарата. Аранжиментът е на Homeovox. Видео е дело на София Добрева – впечатляваш млад човек, визионер, художник и дизайнер. Тя е автор и на някои от музикалните видеа на Остава, Hayes&Y, Jin Monic, Рут Колева, Me&My Devil и други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *