Топла, празнична, изпълнена с любов... Новата песен на финалистката от "Гласът на България" Яна Чакалска и децата от вокална група "Мики Маус" е вече факт и от няколко дни събира положителни отзиви в сайта за видеосподеляне YouTube и социалните мрежи. Парчето носи заглавието "Пак е Коледа". Продуцент, както и автор на музиката и текста, е Чавдар Цолов, а аранжименът е на Петър Рангелов. Режисьор на видеото е Любо Цанков.

„Пак е Коледа“ продължава ежегодната традиция, започнала преди 5 години, в навечерието на най-светлия християнски празник децата от „Мики Маус“ да представят по една чисто нова коледна песен, записана съвместно с някои от най-големите звезди на родната музикална сцена.

Началото беше поставено през 2012 г. с песента „Коледна приказка“, която „микимаусите“ изпяха със своята ръководителка – певицата Вяра Панталеева. Последваха проекти с Весела Бонева, Орлин Павлов и Васил Петров, за да се стигне до „Пак е Коледа“ с участието на магнетичната Яна Чакалска.


Междувременно в музикалната работилница на детската вокална група „Мики Маус“ продължава трескавата подготовка за предстоящите два коледни концерта на 23 декември в Sofia Live Club. На малката и голяма „Зимна приказка“ са поканени всички майки, татковци и техните деца.

В първата част, с начало от 11 ч., участници ще бъдат най-малките „микимауси“. Любими родни коледни песни ще представят децата на възраст от 4 до 8 години. Голямата „Зимна приказка“ започва в 15 ч. Там на ход са порасналите и тийни членове на групата. Музика на живо от бенда на предаването „Нощни птици“ (БНТ) и специалното участие на двама от финалистите в последния сезон на „Гласът на България“ – Явор Велчев-Яви и Яна Чакалска са само част от „музикалните гирлянди“ в концерта.

Билетите за малката и голяма „Зимна приказка“ са вече в продажба в мрежата на Eventim – малка „Зимна приказка“: ТУК, а Голяма „Зимна приказка“: ТУК. Цената на билет за възрастен е 10 лв., а за деца над 3 години – 5 лв.

Sofia Live Club, 23 декември
Малка „Зимна приказка“ – начало в 11 ч.
Голяма „Зимна приказка“ – начало в 15 ч.

За Вокална група Мики Маус:
Вокална група Мики Маус е създадена през 2012 година от певицата Вяра Панталеева, позната като една от финалистките на първото музикално риалити в България „Star Academy“, което се излъчваше по Нова ТВ през 2005 г. За 5-те години от своето съществуване Вокална група Мики Маус успя да се наложи като една от най-успешните детски групи у нас и осъществи проекти с някои от най-популярните български изпълнители, сред които Васил Петров, Орлин Павлов, Веси Бонева, Йоанна Драгнева и Росица Кирилова.

За Яна Чакалска:
Яна Чакалска започва да пее още като дете във вокална група. Там я забелязват от двореца на децата и я канят да пътува и изнася концерти съвместно с редица български артисти като Росица Кирилова, Мими Иванова и Развигор Попов, Хайгашот Агасян, Богдан Томов, Астор. Участва в редица концерти, конкурси и културни обмени с Италия, Швеция, Сърбия и Македония. През тази година Яна беше сред финалистите в шоуто „Гласът на България“. В момента е част от Хит Машийн – парти група заедно със Симона Загорова и Христо Младенов също от “Гласът на България”. Основният ѝ фокус обаче е към акустичния проект, който стартира през юли 2017 Iana’s Acoustic Project и групата “Iana & the boys”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.