Една от най-любимите български детски песнички вече ще радва и децата на нашето време с изцяло авторска 3D анимация в проекта “Маргаритка”. Нов живот за едноименното произведение “Зайченцето Бяло” в прекрасна анимация.

За пръв път децата на България ще имат възможност да се радват на съвременно видео, чието качество по нищо не отстъпва на международното видеосъдържание за деца. Песента е изпълнена от Виктория Терзийска (Вики от Мастило), заедно с вокална група “Шоколадче” от град Лом, а аранжиментът е на Красимир Тодоров.


“Зайченцето Бяло” е първата песничка от компактдиска “Маргаритка”, която се радва на прекрасна 3D анимация, създадена с много желание, любов и труд. Анимация, създадена така че да впечатлява и забавлява най-малките.

В създаването на видеото за проекта “Маргаритка”, участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеото е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци.

Емблематичната песничка “Зайченцето Бяло” за пръв път се чува в ефира на БНР през 1945 година. По това време любимата българска поетеса Леда Милева – автор на текста на “Зайченцето Бяло” – оглавява отдела за Детски Предавания на Националното Радио.

В желанието си да създава интересно съдържание за децата, тя решава, че в ефира трябва да звучи много детска музика. Тогава събира екип от млади композитори, сред които е и Петър Ступел, по това време още студент.

По стихотворението на Леда Милева “Зайченцето Бяло”, композиторът Петър Ступел измисля буквално на един дъх музиката и така се ражда най-известната българска детска песничка.

Оттогава до сега са минали 73 години, а “Зайченцето Бяло” се превръща в химн на децата на България. Днес създателите на “Маргаритка” правят така, че съвременните деца да познават наследството, което великите поети и композитори са ни оставили.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *