Тя е от малкото момичета на модерната сцена, които може да се нарекат певици в истинския смисъл на думата. Венета Стоилова държи всеки тон да бъде изпят вярно, в онзи класически вариант, в който го демонстрират Селин Дион или Марая Кери.

Заклетите меломани я познават като една от българските Spice Girls – B.Voices, раздвижили ритъма на 90-те с „Мраморна жена“, а днес Венета е готова със своя трети авторски проект „Вечна любов“. Видеото е замислено от артистичния писател и режисьор Радослав Гизгинджиев и да си признаем: в него Венета изглежда зашеметяващо!


Ти започваш своята кариера в групата B.Voices. Какво те накара след години да се върнеш в света на музиката?

Реших, че след 15 години е крайно време да доведа една малко пренебрегната мечта до край. 🙂 Навремето с групата не успяхме да издадем песен с клип към нея и това се превърна в копнеж за мен. Отне ми известно време да реализирам този проект, докато намеря точното време и хора, които да ми помогнат. Мотивира ме и желанието да изпращам послания за вяра, любов и вътрешна сила към хората чрез музиката.

Какъв е екипът, с който работиш сега?

Постоянният екип е: композитор – Стамен Янев, режисьор – Радослав Гизгинджиев, но разбира се включват се и още много хора, които участват в проектите ми: актьор – Стоян Габровски, грим – Красимира Петкова, Полина Семова, коафьор – Волена Рангелова, хореограф – Милица MILLY Николова=

Смяташ ли, че музиката може да лекува и ако да – какво лекува: душата, тялото…

Вярвам, че музиката може да влияе благотворно на душата и тялото. В психотерапията има метод за лечение с музика, който много успешно подпомага лечението на психичните разстройства. Има и направления в науката, които изследват подробно как действа музиката на целия организъм и фактите са повече от интересни. Всеки тон си има честота на вибрация, която влияе на тялото и душата. Също така, всички сме чували и за влиянието на музиката върху кристалната решетка на водата, а оттам на тялото и съответно на психическото състояние.

Пееш за любов… Това ли е единственото чувство, за което си заслужава да се твори?

Не, разбира се – всичко, което се случва в живота може да бъде вдъхновение и си заслужава да бъде споделено чрез музиката. Всяко усещане, преживяване, мисъл, пренесени чрез музиката, носят огромна енергия, която трябва да бъде споделена, за да зареди нечия душа.

А когато си сама в колата, каква музика обичаш да слушаш?

Различна, според настроението ми, но най-често соул, R&B, сhill оut и класика. Музиката ми е много важна, защото времето, докато шофирам, е един от редките моменти, в които съм насаме с мислите си и тя ми дава подходящата атмосфера да размишлявам върху бъдещите ми планове, желания, живота и хората около мен.

Готова ли си за нови проекти? Какво да очакваме от теб?

О, да, винаги! В момента работя по клипа на песента Connected, който се надявам, че ще може да видите от декември. Също така подготвям и следващото си ново парче.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.