Виктория Тодорова – TORIA или позната на някои като „Ку4ка загадъ4на“. Именно така се казва и нейното EP от изминалата 2019-та година. Преди месец тя пусна клип към песента си „Драсни Пални Клечица“, част от въпросното EP.

Какво те подтикна да създадеш клип към точно тази песен от албума?

Т: Ограниченията, които се въведоха в страната през изминалите месеци ме дариха с много време за творчество и пътуване в спомените ми. Така се вдъхнових от безбройните хубави спомени от живота ми на пътешественик. Сладката носталгия ме караше да настръхвам и това, което най-съкровено поисках е да предам това на своите почитатели.


С предишния си клип към песента „Ку4ка загадъ4на“, ти и колегите ти доказахте, че за ефектен клип не е необходимо професионално оборудване, а по-скоро добра идея и интересен замисъл. Разкажи ни малко повече за новия си клип.

Т: Този клип е дори по-голяма доза хрумване и по-малка доза оборудване от предишния (колкото и да не съм вярвала, че е възможно, хаха). Разбира се, страхотният професионалист Мартин Радев (MRTvisuals) накара кадрите и хрумката ми да оживеят. Това, което най-ми допадна е, че той облече всичко в един приятен ретро „Балкантон“ стил, което подсили именно тази сладка носталгия, която е най-важна за мен.

В клипа забелязваме най-различни кадри, някои от които изглеждат доста лични. Кои са лицата пред обектива?

Т: Лицата пред обектива са малка част от обкръжението ми, едни от най- близките до мен хора, с които пътуваме, ходим на походи, караме различни превозни средства, танцуваме, работим, пеем, чилваме и правим щуротии. Всички кадри са събрани от архива на една изминала, щастлива и оползотворена година.

Къде или по-точно с кого „искаш да останеш“?

Т: В България! Искам да остана, всички близки да останат и да правя неща за България! Не толкова защото съм патриот и смятам, че е мой дълг да живея тук… По- скоро ме води вдъхновението да виждам толкова нереализиран потенциал, който чака да бъде оползотворен… И само като си помисля, колко много можем да направим, се усмихвам.

Да очакваме ли клипове към „Де да бях колоездачка“ или „Шест цяло и девет процента“?

Т: Очаквайте! Следващият е „Де да бях колоезда4ка.“ Обещано!

А ново EP?

Т: И за това мисля, но първо „Ку4ка загадъ4на“ има още какво да каже.

Твоят музикален път е доста цветен. Като малка си била част от музикален състав „Бон-бон“, впоследствие правиш живи изпълнения в различни софийски заведения, пяла си на редица международни сцени, а преди няколко години издаде и своя сингъл „Себе си“. В него виждаме една доста по-различна TORIA.

TORIA

Какво се промени за теб през последните 4 години и на какво се дължи креативната ти метаморфоза?

Т: Най-вече на това, че пораснах и съвсем естествено се освободих от следните въпроси: „Какво е правилно?“; „Ами какво се търси?“; „Ами ако съм „странна за хората?“; „Ами ако не ме възприемат?“. Отговорите на тези въпроси от узрелия човек са: „Ако това искаш да правиш, имат ли значение тези неща? Този, до който трябва да достигне твоята енергия, ще чуе и ще я усети и това е важното.“ За порастването ми помогнаха много и отговорностите, които дойдоха с иначе прекрасното пътешествие на ЕХЕ. Там разбрах, че не могат всички да те харесват, че няма как винаги да се доказваш като най-добрия във всяка сфера и няма как винаги да взимаш правилните решения. Смятам, че работата там даде много на мен като изпълнител, освен че взе от времето ми на такъв. Благодарна съм!

TORIA

Спомена EXE CLUB, на когото си главен мениджър. Как успяваш да съчетаеш това си начинание с певческата си кариера?

Т: В моя живот винаги има периоди, в които превес взима едно, после друго. Важното е, че музиката съпътства целия ми живот и имам нужда от нея, затова винаги идва момент като този с карантината, в който отново се отваря врата за нея в живота ми.

Миналия октомври ти инициира едно по-алтернативно събитие във въпросния клуб: „Less is More“. Какво породи екосъобразността ти и нуждата за такова събитие?

Т: Имам желание повече млади хора да се научат да уважават природата – да я пазим и да изпълняваме своя дълг към нея, защото тя преизпълнява своя към нас. Не съм привърженик на крайности. Смятам, че малките стъпки са ключът към промяната, защото те са по-приложими за много по-голям кръг от хора. Първата стъпка е промяната в мисленето и събуждането на съчувствие към природата. Затова и LESS is More.

TORIA

Очаквайте ново издание през следващия сезон на EXE CLUB, ЖИВОТ И ЗДРАВЕ! Нека се върнем към музиката.

Кои са артистите, които вдъхновяват TORIA?

Т: The Internet Kali Uchis IAMDDB Depeche Mode Massive Attack Охх, и много, много, много други.

А коя е мечтаната ти колаборация?

Т: С IAMDDB! ❤

TORIA

Какво липсва на музикалната сцена в България?

Т: Лудост.

За финал, какво можем да очакваме от TORIA в бъдеще?

Т: Все да е вярна на себе си.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *