След успеха на „Нависоко“ Миро и Койна Русева записаха нова песен. Във втория им дует Койна пита Миро „Ти защо си тук?“ и очаква той да вземе важното решение в живота.

Впрочем Димитър Вълчев – авторът на музиката и текста, ни дава ключ към всеки един от нас, като ни кара да повярваме в тишината. Душата на песента е уловена от Момчил Колев, който е направил аранжимента и сам свири на клавишните инструменти.

Песента е балада и разкрива по един безспорен начин дълбочината на гласа на Койна Русева и изключителния талант на Миро.

Клипът към песента е своеобразно продължение на видеото към „Нависоко“. Димо Алексиев е творец (архитект), който е в творческа криза и в същото време живее с две жени. Едната е Койна Русева, а другата – Красена Ангелова.

Зрителите разбират, че това е само химера, неуловим копнеж, а може би и нещо повече от любов. Вероятно това е самият живот, който се променя. А дали жените наистина живеят с главния герой или са само в неговото подсъзнание трябва да прецените сами.

„Ти защо си тук?“ е въпрос, който може да бъде зададен от една жена по хиляда начина и може би само по два от един мъж. Видеото отдава почит към творчеството на Ингмар Бергман. Заснето е за един ден в покрайнините на София.

Финалът е отворен, за да ни подскаже, че (вероятно) ще има и трета песен. Във филмовата версия на „Ти защо си тук?“ участват легендите на българското кино и театър Меглена Караламбова (76) и Борис Луканов (83).

Режисьори на филма са Васил Стефанов и Стефка Николова. Оператор: Васил Михайлов. Сценографията е дело на Марина Янева.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *