"Аз съм музика! Моята същност е изтъкана от музиката, живея със и за музиката. Дълго време търсих себе си и се превъплъщавах в различни образи. Изминах дълъг поучителен път и сега съм тук. Знам кой съм, знам защо съм тук и каква музика искам да правя днес - моето завръщане стартира с "Вечното момиче". Това казва в ексклузивно интервю за Меломан.бг певецът Светозар Христов.

Светозар създава първата си авторска песен едва на 16-годишна възраст. В търсене на себе си сменя различни музикални стилове, оформяйки свой собствен – от етнорок до рага и ритъм енд блус. Добре познат е като победителят в “Музикална академия КуКу бенд” през 2005 г. и като един от водещите на предаването „5 Stars“ по bTV. Живее четири години извън България. Пътува в Европа и Щатите. Преди година се връща у нас. Записа най-новия си сингъл “Вечното момиче”.

Разкажи ни за „Вечното момиче“, каква е историята ѝ?


Песента се роди нормално – като кражба… шегувам се (смее се). Авторско парче е, музиката и текстът са мои. Историята по създаването на песента е много сантиментална и лична. Продиктувана е от мои истински чувства и емоции, но това е много лично и ще спра дотук.

„Вечното момиче“ не е измислен лирически герой и съществува?

Всеки мъж е имал, има или ще има своето специално момиче.

Романтичен ли си?

Това трябва да го кажат дамите, но мисля, че да.

Не е тайна, че си харесван мъж и привличаш женското внимание. Популярността ти сигурно е допринесла още повече. Светозар Христов свободен или зает мъж е?

Така ли, харесван ли съм?… (смее се). Като всеки нормален мъж се радвам, когато има женско внимание, насочено към мен, особено от българските жени. Дори да прозвучи тривиално, нека те знаят, че са едни от най-хубавите жени в света. Обикалял съм много в Америка и Европа и това е самата истина. Що се отнася до моя настоящ статус – да, свободен съм.

Разкажи ни за Америка?

Малко хора знаят, че спечелих зелена карта от лотарията и така се озовах там. За мен това беше едно предизвикателство, на което нямаше как да устоя. По душа съм авантюрист и имам огромно влечение към нови неща. Така заминах. Обиколил съм почти всички щати. Това е един друг свят. Хареса ми там, даже много ми хареса. Влюбих се в Сан Франциско. Това е град, който няма как да се сравни с друг. Атмосферата и въздухът са други, зареждат с енергия и вдъхновяват. Неописуемите мъгли, мостът Голдън гейт… въобще заслужава си да се види.

Днес си различен, друг човек?

Не. Аз съм си същият Светозар, просто може би съм пораснал. Имам малко по-различен мироглед. Според мен творецът има право да е различен и непрактичен. Извървях дълъг път и като всеки човек по пътя си трупам поуки и преживявания, които по един или друг начин ме променят. Същността ми обаче си остава същата. Аз съм музика! Моята същност е изтъкана от музиката, живея със и за музиката. Дълго време търсих себе си и се превъплъщавах в различни образи. Изминах дълъг поучителен път и сега съм тук. Знам кой съм, знам защо съм тук и каква музика искам да правя днес – моето завръщане стартира с „Вечното момиче“ и тепърва има още много какво да покажа на хората.

Кога се роди любовта ти към музиката?

Винаги съм бил музикален. Но по-целенасочено се занимавам с музика от 16-годишен.

Откъде черпиш вдъхновение, за да твориш?

От различни музи – градове, жени, хора, преживявания, емоции… Всичко би могло да бъде муза. Аз съм артист и търся винаги под повърхността.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Нямам много свободно време. Работя почти нон стоп. Обичам книгите, природата… и жените (смее се).

Кажи ни нещо, което не знаем за Светозар Христов?

Хм… Много неща знаете и много неща не знаете. Като малък бях дълбоко религиозен.

Би ли могло да се каже, че си широко скроена личност с всестранни интереси?

Да! Би могло и е точно така.

Какво искаш да ти се случи оттук нататък?

Да имам все повече и повече нови проекти, по които да работя. Хората да оценяват и харесват това, което създавам. И може би и една любима жена, защо не? Нищо особено, както се казва – буца сирене и една яхта.

Какво ще пожелаеш на нашите меломани?

На първо място да са здрави! Да обичат и да бъдат обичани!
Коментари

Свързани:

1 коментар

  1. Толкова талант и музика има в това момче! Отдавна заслужава признание и големи успехи! Светът трябва да го чуе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *