Днес, 27.02, е радио и телевизионната премиера на „Бягай от мен“, втори официален сингъл от новия албум на Стенли – „Чужди тела“. „Бягай от мен“ излиза след страхотния успех на едноименната песен от албума – „Чужди Тела“, която влезе в плейлистите на редица радиостанции и оглави класацията на БНР за българска музика – БНР Топ 20.

Песента е написана от Благослав Анастасов, фронтмен на рок бандата Hayes & Y, аранжиментът е дело на Благо, Стенли и Светлин Къслев. Актьорът Дани Рашев, когото широката публика познава като д-р Врабчев от сериала „Откраднат живот“, е автор на текста.

С видеото към песента, Стенли за пореден път не изневерява на себе като облича музиката си с визуални похвати и послания, излизащи извън рамките на мейнстрима. Под режисурата на Васил Стефанов и концептуализиран от Стефка Николова и самия артист, видеоклипът е вдъхновен от популярните в психоанализата мастилени тестове на Роршах.


Тестовете са базирани върху способността на съзнанието да възприема познати форми от безформени огледални изображения. Във видеоклипа, изпълнен с много символизъм, е използван същият асоциативен метод, чрез който се редуват различни огледални образи и картини, проектира се борбата между хищника и жертвата, интерпретират се вътрешните ни страхове.

След суперуспешните концерти в столичните Music Jam и Sofia Live Club, както и в пловдивския Onix, Стенли и групата му продължават да представят албума „Чужди тела“ на клубната сцена в цялата страна. Следващите изяви са:

29.02. – пиано бар Play, Велико Търново
06.03. – клуб
Target, Бургас
14.03. –
Maх Club, Русе
10.04. – клуб Верея, Стара Загора
11.04. –
Jack Daniels Club & Hall, Пловдив
24.04. –
Sofia Live Club, София

Стенли излиза на сцената в компанията на Димитър Ковачев – Фънки (бас китара), Станислав Вълчев – (китари) и Николай Николаев (барабани).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *