Стара Загора днес отбелязва 139 години от полагането на основите за възстановяването на града от опустошителните битки по време на Руско-турската освободителна война.

За празника старозагорци бяха изненадани с песен за града по идея на 10-годишната Антония Петрова. Сътворяването ѝ се пази като военна тайна, а музикантите са част от военния оркестър на града.

Идеята възниква на конкурс за детска песен в Казанлък, в който участва Антония. Докато чака за своето представяне, тя пише стихотворение посветено на родния си град Стара Загора. Водещ на събитието е старозагорската журналистка Галина Георгиева, която споделя идеята за песен с Михаил Михалев.


„Всичко се разви спонтанно и аз съм много благодарна, че се намериха хора, които веднага ни подкрепиха. Това беше една бърза мечта“, споделя Галина.

Буквално за дни Иван Енчев създава музиката, редактира текста и изсвирва първите акорди на китара. Към проекта се включват и музикантите от Overground Brass Band. Сроковете за работа се оказват най-голямото предизвикателство пред групата.

Ръководителят на бенда Даниел Лазаров споделя, че групата се е вписала много добре в концепцията, заради многото брасови инструменти, които са използвани – с брас рифове, хармония, китари.

Основните вокали в песента се изпълняват от новия фронтмен на групата пловдивчанина Иван Лазаров, с участието на Ганка Добрева – певица и вокален педагог. В песента участват и децата от вокална група „Звездопад“.

„Ние сме показател, че когато хората искат нещо положително, то може да се случи. На фона на цялото хейтърство, което ни заобикаля, много сме горди и щастливи, че направихме нещо за хората. Нещо, което ще остане и ще се слуша“, обобщава Галина Георгиева.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.