Рок група Сленг спечели Голямата награда в 48-ия конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет 2017“ на Българското национално радио. Изпълнението на музикантите на „Невъзможни неща“, по музика и текст на Владимир Михайлов и аранжимент на Сленг (на снимката), зае първо място в най-стария и авторитетен радиоконкурс за песни у нас, за което получиха статуетка на скулптора Иван Янев.

Както © Меломан.бг вече писа, от участващите 65 песни тази година до финала достигнаха 13, а не обичайните 12 песни за финала, от които професионално жури определи призьорите.

Втора награда грабна песента „Гнездото“, изпълнена от група P.I.F. по музика и текст на Димо Стоянов и аранжимент на Димо Стоянов, Юрий Божинов, Иван Велков, Мартин Профиров.


За участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген (Холандия) тази година селекционната комисия избра група Saint Electrics. Изпълнителите Мирослав Иванов, Гриша Георгиев и Деян Драгиев ще бъдат изпратени от БНР да се изявят на един от най-престижните европейски форуми за обмен на съвременна поп и рок музика, организиран от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

Saint Electrics

Преди това ще представят програмата си на концерт в Първо студио на БНР, както и на турне в страната.

Специалната награда на слушателите на БНР спечели песента „Сутрин“. Изпълнението от Теодора Радилова по музика, текст и аранжимент на Михаил Недков е получило най-много точки според вота на слушателите на сайта на конкурса. За първи път тази награда включва и продуциране на нова песен на автора.

Теодора Радилова

За авторски дебют беше отличена Сю Ред – Сузана Станоева с песента „Feelings“. Нейни са и музиката, текста и аранжимента. БНР специално ще продуцира песен на младата изпълнителка.

Сю Ред

Специалната награда на музикалната и журналистическата гилдия беше присъдена на „Gravitation“ с изпълнител Явор Велчев – Яви, музика, аранжимент Яви, Константин Свещаров и Константин Ян – Кои, текст Яви.

Явор Велчев – Яви
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.