Една от най-емблематичните песни на легендарния Емил Димитров „Нашият сигнал“ вече може да бъде чута в нов, модерен аранжимент. Това е първият ремикс на песен на любимия на няколко поколения изпълнител.

Автори на новия аранжимент са Емил Димитров-син и Дани Милев, които отдавна работят заедно по различни проекти, но този път са в екип с колоритното хип-хоп дуо Young BB Young.

Emil_Dimitrov
Емил Димитров

„Много хора ме питат защо чак сега правим този ремикс. След като успешно направихме ремикс на рефрен от „Нашият сигнал“ за телевизионния клип на Загорка Ретро, реших да продължим предизвикателството и да ремиксираме цялата песен с гласа на Емил в негова памет и като доказателство, че ретрото има свой модерен живот. Нещата се случват, когато им дойде времето. Идеята ретрото отново да звучи, да бъде отново на мода е продължение на желанието на баща ми някои от емблематичните му песни да бъдат представени по нов начин“, сподели Емил Димитров-син.


„Голяма е отговорността и предизвикателството да направиш ремикс на толковa емблематична песен. Добавихме модерен и съвременен звук и се получи добра комбинация между ретро и трап звучене. И тъй като забавлението е нещото, което никога не излиза от мода, независимо дали говорим за миналия век или днес, вярваме, че парчето има всички шансове да се превърне в летния хит на 2016 г.“, добавиха рапърите от Young BB Young.

YoungBBYoung
YoungBBYoung

„Проектът имаше много предизвикателства от стилово, музикално и техническо естество. Оригиналът е от края на 60-те години и уникалното при него е, че пулсацията, ритъмът е един от първите сполучливи опити за смесването на фолклора и популярната музика. Всъщност в основата на оригиналната песен е българският неравноделен размер 9/8-ми, характерен за фолклора ни. Това е фактически „Дайчово хоро“, преработено през призмата на Емил Димитров. Сега си представете, че цялата тази палитра и настроение трябва да се преработи в 4/4-ти в друго темпо, за да бъде слушаемо, модерно и танцувално в една друга епоха и изпято отново от Емил Димитров, години след като не е с нас“, споделя детайли от направата на ремикса Дани Милев.

„Трябваше да пресъздадем различни времена, пространства и усещания, същевременно звукът трябваше да е на едно ниво и да запазим настроението. Всичко е изсвирено на живо, а като специален гост поканихме актьора Даниел Цочев, който успя да пресъздаде част от текста. Но гласът на Емил присъства и не ни е напускал през цялото време…от 60-те до днес. Работата продължи няколко месеца, имаше десетки различни търсения и варианти, докато стигнем дотук. „Ново“ ретро в стил ранен фънк с диско елементи, съчетани с най-новото – прочита на Young BB Young, който днес е на мода сред младите. Работехме три различни поколения и смятам, че се получи много добро парче в т.нар. retro-cool стил, който в последно време оглавява световните музикални класации“, дoбавя Емил Димитров-син.
Коментари

Свързани:

1 коментар

  1. Моля ви не си правете пиар за сметка на Емил Димитров, той е Звезда а вие не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.