Поли Генова се класира на 4-то място в конкурса на Евровизия с песента си „If Love Was a Crime“. Зрители и националните журита дадоха общо 307 точки за нашата певица.

Победителят в музикалния конкурс тази година е представителката на Украйна – Джамала с песента „1944“. Представянето й спечели 534 точки в крайното класиране.

Според изпълнителката и автор, кримската татарка Джамала, „1944“ разказва за депортацията на родителите й от съветска Русия през Втората световна война.


На второ място се нареди представителката на Австралия Дами Им и песента Sound Of Silence с 511 точки, а почетното трето зрители и жури отредиха на Сергей Лазарев от Русия. Неговият перформънс си спечели 491 точки.

„ЧЕТВЪРТО МЯСТО ЗА БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОВИЗИЯ 2016! Благодаря ви за подкрепата! Вие сте причината всичко това да е възможно! Благодаря на всички, които работиха по „If Love Was A Crime“ през изминалите месеци“, сподели Поли след края на финала.

Рут Колева не се стърпя и малко преди гласуването написа за своята колежка:

„Знаете ли защо Поли заслужава да спечели, повече от всички според мен? Това момиче НИКОГА не се отказа, не спря да опитва, не се спря пред неуспеха миналия път и реши да докаже на себе си и на хората, че може да постигне повече. Няма значение какво ще се случи днес, тя за мен е winner. Нито съм кой знае какъв фен на Евровизия, а да ви кажа дори не съм фен и на стила музика който се изпълнява там, но силата на духа, таланта и борбеноста са качества, които са за пример. Всичко, което тя направи бе изпълнено със хъс, професионализъм и безпогрешност. Накрая на деня, аз няма да запомня толкова самия резултат, колкото примера, който Поли даде на всичи нас – да не се отказваме, да не се влияем от недоверието и критиките и да се борим до край! Вяра! В това което обичаш! Аз съм вдъхновена и щастлива! Евалата.“

Елена Брусарска пък коментира нападките срещу Поли Генова с думите:

„Да се видим колко струваме!
Не ми пука личността Поли Генова коя е, каква е. Колко е хубава, какво си облича или как се държи извън сценичния живот. Пука ми, че се е постарала тя и екипът й, че са отделили страшно много труд и време, което вие „мили“ българи, НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е! Че има енергията и самочувствието да излезе на сцената и да покаже какво е научила, което сигурно 80% от родните ни изпълнители не знаят как се прави или не им стиска! Беше брилянтна, Poli Genova!“

А Жана Бергендорф написа кратко:

„Браво, Поли!!! И песента, и представянето й са достойни за победа!“.

Гласуването започна след края на последното изпълнение и продължи 15 минути. Важен бе вотът на журито и този на публиката по цял свят.

Със своето 4-то място Поли подобри досегашния рекорд в класирането на страната ни на „Евровизия“. Той беше на Елица и Стунджи с песента им „Вода“, която през 2007 г. се нареди на пето място. Те бяха първите българи, успели да стигнат до финал в конкурса. Поли е втората.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *