Вокалистът на известната българската група P.I.F. – Димо Стоянов, почина на 45 години. Той бе настанен в столична болница с коронавирус.

На 9 декември в страницата на групата във Facebook бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, тъй като състоянието му е било тежко. 

На следващия ден от групата съобщиха, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието на музиканта се е стабилизирало. Въпреки това, певецът не успя да надвие болестта.


Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария.

От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *