Евтини самолетни билети

На 73 години си отиде Христина Ангелакова. Голямата оперна певица е починала след усложнения, вследствие на ортопедична операция.

Христина Ангелакова е родена в Исперих на 29 октомври 1944 г. Скоро родителите ѝ се преместват в Шумен, където тя завършва средното си образование. След дипломирането си Ангелакова се премества в София и се записва в Българската държавна консерватория (сега Национална музикална академия „Панчо Владигеров“).

През 1973 година получава голямата награда на конкурса за оперни артисти в италианския град Тревизо. 2 години по-късно е първа в надпревара в Остенде, Белгия. След като името ѝ нашумява в световен мащаб, тя е поканена да се завърне в България в колектива на Софийската народна опера.

Установява се в София и пее на най-престижната оперна сцена в страната цели 23 години. Паралелно с ангажиментите си в родината Христина Ангелакова не спира да гастролира по света. В периода 2001 – 2004 година е директор на Софийската опера. От 1985 г. преподава оперно пеене в Националната музикална академия, а от 2000 г. е доцент.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.