Изненада за най-нетърпеливите меломани поднесоха Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени броени дни преди концерта им, с който ще представят дългоочаквания им нов албум "10 ½" в Зала 3 на Националния дворец на културата (НДК) на 17 юни от 20:00 ч.

Премиерно в българския радиоефир се завъртя сингълът „По-полека“, който е и първата песен от новия им албум. От екипа на групата издадоха, че неслучайно сингълът е озаглавен така, тъй като е определящ за цялостното звучене на албума – по-мажорно, много позитивно, носещо лекота и забавление на слушателите.

Във вокалите се включват всички от групата, което е характерно и за останалите песни в „10 ½“, а за първи път в тяхно парче може да се чуе и акордеон, на който свири самият Стефан Вълдобрев.


„Поради натоварените програми на всички, ги записвахме по двойки и поотделно. Иван Лечев не беше дълго време в София и изпрати вокала си в последния момент, записан на лаптопа на вилата му в Средна гора. Тъй като интернетът там е слаб, чакахме 2 часа да пристигне файла и успяхме да го вкараме точно преди да предадем песента“, сподели подробности около историята на песента Стефан Вълдобрев.

Друг любопитен факт е, че първоначално „По-полека“ не е влизала в плановете за проекто-албума, но смесвайки наново „Бряг с цвят най-зелен“, Стефан Вълдобрев взима решението да има още една песен в това настроение и така на песента се дава живот.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *