Евтини самолетни билети

Нина Николина представи новия си сингъл. Песента "Яна" е в основата си македонска народна песен, а аранжиментът е на Магомед Алиев - Мага.

„“Яна“ е народна песен, много дълго търсена, премислена и изстрадана. Тя е много стара и много пята, но неиздавана до момента в България. Откри я доц. д-р Веселка Тончева – фолклорист. Песента се е пресявала като песъчинка, оваляна от вълните стотици години. Това беше предизвикателството за нас – как да запазим формата и как да я направим да звучи съвременно“, споделя Нина Николина за проекта.


Видеоклипът е по идея на Георги Тошев, но реализиран от известния фотограф Павел Червенков, който дебютира като режисьор и оператор. Идеята за клипа към песента „Яна“ е да бъде фотографски – в градска , по-скоро условна среда.

„Всяка песен с народен текст има сюжет. В „Яна”искахме да избягаме от сюжета, разказа. За нас беше важно усещането, настроението на песента, ритъма. Това е клип на усещането, без претенции, който не отнема настроението на песента, а го допълва… Всъщност това е видеореализация на приятели, които споделят един вкус – Павел Червенков (окото и камерата), Илиян Диков(монтаж), Цвети Христова (грим), Георги Тошев (идеи), Мага (аранжимент) и аз – (всичко плюс актриса и кетъринг)“, допълва изпълнителката.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.