Alma представи новия си сингъл. Заглавието на парчето е „Be Alright”. С разпознаваемото си меланхолично звучене и успокояващ глас, талантливата певица отново дава знак, че тя и музиката се харесват.

Музикалната кариера на 16-годишната Alma започна шеметно в началото на 2019 г., когато излезе дебютният ѝ сингъл „Perfect“, последван от хитовете „Don’t Know” и „Out of Control”, както и супер интересната колаборация с Pavell & Venci Venc’ – „Адрес“.

Трите ѝ самостоятелни парчета не само оглавиха родните музикални класации, намериха място в плейлистите на глобалния музикален канал MTV, но и получиха силна подкрепа в Полша, Русия, Румъния, Гърция, Турция. Не е изненадващо, че преди броени дни Alma беше номинирана за БГ Дебют и БГ Изпълнителка на Годишните музикални награди на БГ Радио.


Alma създава „Be Alright”, докато се упражнява на пиано в училището в Англия, където учи от септември миналата година. По време на една от последните ѝ ваканции, се събира за звукозаписна сесия с румънския хитмейкър и неин приятел Кристиан Тарчеа – Monoir , с когото е в авторски тандем от самото начало и му изсвирва акустична версия на песента. За няколко часа двамата финализират проекта, а докато записват, решават да добавят и жива китара и канят един от най-добрите български китаристи и учител на Alma по китара – Стойчо Стоянов.

Видеоклипът към песента „Be Alright” носи светлина и зараждаща се надежда на фона на едно все още неотминало изпитание. Режисьор е известният с красивите си идеи Васил Стефанов. Част от снимките се случват в Лондон, където Alma живее през последните три месеца при сестра си Маргарита и далеч от своите родители, а другата – в дома ѝ в София. След обявяването на пандемията от коронавирус през март, първо затварят училището, в което Alma учи, а няколко дни по-късно отменят и полета ѝ до България.

Be Alright” е едно от най-специалните парчета за мен. Написах го в момент, в който бях паднала духом, за да ми напомня, че дори в най-мрачните дни може да се промъкне надежда. Хубаво е да имаме усещането, че каквото и да се случва, накрая всичко ще бъде наред“, споделя Alma.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *