„Гласът на народа“ е песента, която Моисей Стойчев мечтае да създаде от много години. Основната му мисия е с нея всеки един българин да се припознае в текста и посланието.

С нея той иска да събуди българския дух, да мотивира млади и стари. Текстът е написал с много желание с идеята да се покаже една ценност, която в днешно време рядко се коментира – любовта към родината.

Преди няколко месеца заедно с брат му Даниил Стойчев създават свое студио и решават да сътворят нещо, което да се предава през поколенията.

Песента е изключително музикантска – в нея звучат няколко вида пиано, тъпани, китари, брасове, включени са дори викове на истинска тълпа.

Стойчо Иванов-Стинки и Емил Митов допълват аранжимента и съчетават звуците. Продуцентът на Моисей – Мадлен, предлага да заснемат видео към песента, и така за много кратък период от време изграждат идеята, в която показват лицата на младите хора, които имат какво да кажат, но се вслушват и в корена си. Радостин Събев-Шошо чува идеята за клипа, вдъхновява се и доразвива концепцията.

Моисей решава да събере всичките си приятели на едно място и заедно да участват в този проект. Любопитното в клипа е, че в него взимат участие и някои от най-успешните ни млади спортисти, които носят медали за България.

Във видеото участват: Маргарита Чанева – многократен шампион по бокс, Стоян Плугаров, който е много талантлив тенисист и Мария Руневска – хокеистка, която се завърна с бронз от зимните младежки олимпийски игри в Лозана, Швейцария.

Моисей е облечен с дреха, в която е вплетена и народната шевица, а във видеото разкрива и част от най-личния си свят, показвайки майка си – Калина, която е облечена с народна носия и му поднася пита.

Друг важен участник в проекта е кукерската група – „Йорданови Арт и Приятели“, в която Моисей е кукер, а брат му Даниил взима участие като тъпанджия.

Моисей вярва, че това е проект, който ще остане във времето и поколения напред всички деца ще го слушат и гледат. Целта на проекта е модерната мелодия да насочи към дълбокия смисъл на песента – гордостта от българщината.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *