Изключително модерен саунд, преплетен с български фолклор и силен мъжки вокал. Така накратко може да бъде описана новата песен на Митко Петров "Излез".

Песента зарадва феновете само няколко месеца след успеха на баладата „Без заглавие“, която достигна до първото място в класацията на бг поп музика на портала Меломан.бг.

Във видеото към „Излез“ партньорка на бургазлията е Лидия Иванова – българката, която ще представя страната ни на благотворителния конкурс „Queen Of The Universe” в Америка.


Ето какво сподели Митко за новия сингъл, отминаващото лято и следващите проекти, по които вече работи, специално за читателите на Меломан.бг.

Разкажи ни с няколко думи за новата си песен: как се роди идеята за нея, кои са авторите ѝ?

„Излез” е песен, която подготвям още от миналата година, но реших да завърша и реализирам сега. Освен изпълнител съм и автор на песента. Тук е мястото да благодаря за ефектните фолклорни вокали на Моника Божичкова и Ася Георгиева, а Христина Нейкова пък е момичето, което се включва с кратък солов момент преди припева.

Песента излиза заедно с ефектно видео. Кой е негов режисьор и къде са заснети кадрите?

Видеото е дело на Николай Гарабедян – режисьор на всичките ми клипове до момента , изключителен професионалист. Снимахме на много интересни места в София – на Витоша и в един уникален бар в старинен стил, където както виждате се случват много интересни неща, а другата локация е „потопената църква” в язовир Жребчево – уникално място, което подсили идеята и посланието на песента.

Как ще бъде промотирана новата песен?

Тези дни проектът тръгва в ефир по българските музикални телевизии, предстоят ми няколко интервюта и представяне на песента в едни от най-слушаните радиа, има интерес и се надявам всичко да „излезе”, както трябва, хаха.

Доволен ли си от предходния си проект – баладата „Без заглавие“?

„Без заглавие” и нещата около нея ме правят щастлив, защото видях и усетих любовта на хората, жаждата им за такава музика. Определено съм доволен от реакцията на меломаните и това, че я подкрепят в класации и до днес, а на концерти емоцията е уникална. Няма как да пропусна да се похваля и с факта, че един мъж бе споделил, че се е събрал със своето момиче, благодарение на тази песен. Тази история ме беше заредила за седмици наред – няма по-голяма награда от това да влияеш положително и да въздействаш на хората чрез музиката си.

Това е вторият ти проект в рамките на тази година, работиш ли върху нещо ново?

Да, тази година е много важна и вдъхновяваща за мен, щастлив съм, че успях да реализирам тези проекти, мисля и за следващи, и да – напълно възможно е съвсем скоро да изненадам и с още един сингъл.

Как изкара лятото? Имаше ли много участия?

През лятото намерих време да почивам след успешното завършване на университета. Успях да реализирам първи концерт в началото на сезона и това беше едно от най-вълнуващите неща в кариерата и живота ми до този момент. Имах още няколко изяви, а през останалото време снимахме и подготвяхме „Излез”.

Доволен ли си от развитието на българската популярна музика и как виждаш своето място в нея?

Аз смятам, че всеки има своята муза, музика, стил и се доказва проект след проект. Доволен съм от това, което се случва с мен през тази година, всеки проект е сбъдната мечта, концертът беше също такава голяма емоция. Усмихвам се и благодаря за подкрепата!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.