Митко Петров е ново лице на музикалната сцена. Досега изпълнителят е представил две песни - "За истинската любов" през 2012 г. и "Дай 5" през 2013 г. От близо 2 седмици в музикалните платформи е факт и третото му солово изпълнение. Парчето се казва "Без заглавие" и е нежна балада, която дойде тъкмо навреме за празника на влюбените.

За успехите и стремежите, за любовта и кариерата, за чарът и възможностите – с Митко Петров се срещна репортерът на Меломан.бг Сабина Димитрова.

Като един сравнително нов изпълнител за българската сцена, би ли ни разказал малко повече за себе си? Как и кога започна с музиката?
Здравейте на всички меломани и на вашия екип, благодаря ви за поканата. „Дори да звучи като клише…“ музиката е част от мен, откакто се помня, но първата сериозна стъпка беше завършването ми в музикалното училище в Бургас, след което последваха първите ми авторски песни – „За истинската любов“ и „Дай 5“. Сега, на 21 години, съм последна година бакалавър в музикалния департамент на Нов Български Университет в София с поп и джаз пеене.


Определян си като един от чаровниците сред младите изпълнители и се радваш на голяма популярност. Кое в теб спечели феновете – чарът или нещо друго?
Щастлив съм, че хората ме приеха още с първия ми проект и с всеки следващ оставям следа в съзнанието им, и усещам подкрепата на все повече от тях. Смятам, че имам да извървя още път, за да мога да кажа, че съм популярен и че съм спечелил публиката, но мисля че съм тръгнал в правилната посока. Според мен чарът, излъчването на един изпълнител, та дори и на всеки човек по принцип, е от изключително значение за това как ще се приеме от останалите, но за да спечелиш публиката като артист все още не мисля, че има точна формула, но може би с постоянство, късмет, глас, визия, излъчване…

Как изглежда върхът, който гониш?
Когато реализирам една мечта, винаги се появява следваща цел. Вселената е безкрайна, мечтите също. Важното е да бъдеш щастлив, когато вървиш по пътя си.

Последното парче, представено от теб е „Без заглавие“ – изключително нежна балада. Насочена ли е конкретно за някого?
Всъщност текстът и музиката се родиха в мой сън, сънувах ги. За първи път ми се случва, приех го като знак, като подарък от съдбата, щом се събудих веднага записах на телефона си всичко, което звучеше в съня ми. Песента не е посветена на някое определено момиче, точно затова се казва и „Без заглавие“ – думите в нея все още нямат своят реален обект… търся „моето момиче“, хаха. Последваха записите в студио, снимането на видеото и така вече мога да се похваля с реализацията на този проект. Аранжиментът е на Юлиан Янев, видеото отново на Николай Гарабедян и съм много доволен от крайния резултат.

През миналата седмица седмица песента дебютира на номер 10 в класацията на Меломан.бг – силно начало за 2015 г. и за новия ти сингъл. Какво според теб накара феновете да харесат „Без заглавие“?
Да, щастлив съм за това и благодаря на всички, които подкрепят проекта. Важно е за всеки изпълнител да получи обратна връзка с публиката и да бъде оценен. Смятам, че това, което прави тази песен уникална сама по себе си, е начинът, по който се случи и това, че се отличава от масовата музика в България в момента. Надявам се това да е само началото и проектът да стигне до все повече хора и почитатели на хубавата българска музика.

В този стил ли ще продължиш или мислиш да изненадаш?
Смятам да експериментирам, да се развивам, не искам да си поставям граници за нищо, още повече в изкуството. Дори проектите, които съм представил до момента, са много различни един от друг… Важното за мен е да носят послание и да бъдат направени от сърце.

Какъв ще бъде следващият проект, с който мислиш да зарадваш феновете си?
Имам две песни, които скоро ще запиша, много са различни, имам нещо предвид за всяка една и нямам търпение да ги представя, надявам се в близките месеци това да се случи.

Каква музика обичаш да слушаш? Имаш ли любимци сред певците и кои са те?
За мен е важна песента, независимо от какъв стил е. Харесвам много Джъстин Тимбърлейк, Бионсе, Риана… Имах удоволствието да присъствам в Истанбул на един от концертите от последното турне на Джъстин Тимбърлейк – невероятен професионализъм, стил, качество, музика.

Ще споделиш ли с нас, ако можеш да избираш – с кой международен изпълнител мечтаеш да се появиш на една сцена?
С всеки един от тези, които изброих преди това, а и с още много…

Пожелай нещо на нашите меломани.
Бъдете здрави, усмихвайте се повече и, „когато е тъмно…“, откривайте слънцето във вас и хората около вас! Подкрепяйте българската музика и се обичайте!
Коментари

Свързани:

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.