В края на май Митко Петров и DIA представиха първата си обща песен. Резултатът от съвместната им работа е нестандартното поп парче "#21", което съчетава хитово звучене с необичайна структура, остроумни лирики, фолклорен припев и смислени послания.

Двамата изпълнители днес бяха гости в шоуто „Ива от сутрин до обед“ по Радио FM+, за да представят своя дует и да разкажат как се стигна до този общ проект. Ето какво споделиха Митко и DIA пред водещата Ива Дойчинова.

„Написах песента, когато бях на 21 години. Тогава разбрах много неща за хората около мен и за света, в който живеем. Исках да покажа как се чувствам като човек на 21, живеещ в 21 век. Исках да покажа какво е да си независим като изпълнител и като личност”, сподели Митко.


„Познах себе си на много места в песента и затова се съгласих да участвам. Познах се в независимостта, в любовта, в идеята за свобода и за събаряне на граници. В моята част разказвам историята на едно момиче, което се влюбва в момче дотолкова, че не може да прави друго освен да мисли за него. Историята е стара, но валидна и до днес”, разказа DIA.

„Това, което ни обедини, е любовта към музиката и това, че и двамата сме независими артисти. Ние творим каквото харесваме и не ставаме роби на продуцентски къщи. Не позволяваме да ни поставят граници, защото ние не можем да творим в кутия”, разказаха младите изпълнители.

„Снимахме клипа в Бургас, Приморско и Бекликташ, което е място с много красива енергия и беше напълно подходящо. Имаше една част от снимките, в която трябваше да тичам с токчета по скалите и в крайна сметка тези кадри не стигнаха до финалния вариант”, сподели за снимките на клипа DIA.

„За съжаление всеки ден се заобиколени от негативни събития, които ни дърпат назад. Музиката ни кара да се освободим от рамките на ежедневието. Това искахме да покажем с нашата песен – не е нужно да се оставяме на негативното да ни дърпа назад – трябва да се стремим към свободата”, завърши Митко Петров.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.