MIA D. провокира с дебютния си сингъл „BBboy”, който направи премиерата си в интернет. Песента е инспирирана от личния живот на певицата и е насочена към мъжете, които си мислят, че могат да имат всяка една жена.

Видеото е заснето в кино центъра в Долна Малина, а екипът буквално се е потил над горещите сцени в клипа на температура от 50 градуса.

За текста певицата се е доверила на Васил Юруков. Музиката пише сама. Аранжиментът е дело на Щерион Пилидов, а режисьор на видеото е Валери Милев.


Коя е MIA D.?

Мария Димовa или MIA D. e родена в Габрово през 1989г. Детството ѝ преминава в градовете Трявна и Велико Търново. От седемгодишна се изявява в именития фолклорен ансамбъл „Българче“. Голяма роля за нейното вокално майсторство имат нейните учителки – народната певица Калинка Згурова от „Мистерията на българските гласове“, както и Манка Билчева.

Мести се в София през 2003г., където завършва 14 СОУ „Професор д-р Асен Златарев“. Продължава образованието си в НБУ със специалност поп и джаз в класа на доц. Етиен Леви и Нели Маринкова.

Носител е на няколко първи места в песенни конкурси и фестивали. През 2014 г. взима участие в Сезон 3 на музикалния формат X Factor, където стига до къщите на съдиите.

От година и половина е част от хора на „Космически гласове“, основан от диригент Ваня Монева.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.