Преди броени дни бандата Ice Cream отпразнува своя 18-ти рожден ден с грандиозен лайф в зала 3 на НДК. Както Меломан.бг вече писа, още в началото на концерта дойде и голямата изненада на вечерта. Лично Малин Миланов - Монти обяви, че красавицата Елена Брусарска спира да е част от бандата и в състава ще присъства за постоянно нова блондинка.

Името й е Мартина Иванова и още от ранните си детски години е свързана с музиката. Тя е малката дъщеря на Джина Иванова от култовата група Трамвай №5.  Мартина е завършила музикалното училище „Любомир Пипков“ с над 10 награди като класически китарист. За първи път се появява на екран в музикалното предаване „Като лъвовете“, а след това няколко години пее във вокалната група „Бон-Бон“.

През 2012 г. Мартина издава дебютния си сингъл „Impatient“. Мартина пее, но казва, че никога няма да спре да свири класика на китарата си. А човекът, който най-много я е насърчавал точно в тази посока е баща й Иван Иванов – основател и китарист на група Кукери.


Репортерът на Меломан.бг Сабина Димитрова се срещна с Мартина. Вижте разговора им за миналото и плановете, за класическата китара и мястото й в музиката на Ice Cream, за здравословното хранене и родния музикален пазар.

Израснала си в музикална среда, с родители музиканти и е редно да попитаме кариерата на певица ли бе твоята съдба или твоята мечта?

Още от съвсем малка съм проявявала интерес и отношение към музиката , било то заради средата , в която съм отраснала или не, това е факт! Най-вероятно съм пример за крушата, която не е паднала по-далеч от дървото. Помня как танцувах и пеех с дезодорант в ръка пред огледалото, представяйки си , че държа истински микрофон и имам своя публика.

Разкажи ни как се случи внедряването ти в група Ice Cream?

Преди около  4 месеца Монти се свърза с мен и сподели за бъдещите промени в групата. Стори ми се интересно и вълнуващо всичко, което те правят. Малко след  разговора ни се срещнах с групата, поговорихме, попяхме и установихме , че можем да си бъдем взаимно полезни и да направим интересни и качествени неща за в бъдеще заедно.

А как реагираха родителите ти? Подкрепят ли те?

В интерес на истината очаквах, че ще са скептични към идеята, предвид, че е далеч като стил от всичко, което съм правила до сега . Оказа се обратното. Те напълно ме подкрепиха и казаха, че няма нищо лошо човек да пробва нови и различни неща. Благодаря им, че са до мен!

Имаш страст към класическата китара, ще имат ли възможността феновете на бандата да я чуят?

Да, не е тайна, че завърших средното си образование в музикалното училище „Любомир Пипков“ в София с класическа китара. Висшето също с класическа китара и поп & джаз пеене. Със сигурност феновете на Ice Cream могат да очакват интересни неща, тези които станаха част от концерта на 22-ри април в зала 3 на НДК имаха възможността да чуят  песен, в която се изявявам и като китарист.

Martina Ivanova-2Как се чувстваш ти самата в тази нова среда?

В началото бях със смесени емоции, тъй като за мен това са нови хора и среда, която не познавам добре. С времето обаче намерих баланса и в момента се чувствам отворена за случващото се. Щастлива съм, че направих този избор и искрено се радвам, че групата ме прие толкова топло и за кратко ме накараха да се почувствам част от семейството.

Сподели ни нещо от живота си, което досега не си споделяла в медийното пространство.

Падам си по здравословния начина на живот. Харесвам природата, спорта, чистата храна… обичам да чета книги и да се обогатявам всеки ден.

Какво включва твоята любима музика – тази, която си тананикаш под душа?

Аз съм от хората, които буквално не могат да прекарат и 2 часа без музика. Ако пък се случи така, със сигурност ще си пея нещо или ще си танцувам на ум. Обожавам соул, rNb музика.

Кои са фаворитите ти сред световните и наши изпълнители?

Част от идолите ми са Браян Макнайт, Стиви Уондър, Марая Кери. От родните изпълнители  много уважавам  Лили Иванова, Васил Найденов, разбира се, не мога да не спомена Трамвай №5 и Кукери.

Музикалният пазар в България търпи критика, но ти за разлика от сестра си избираш да останеш. Защо?

Имах възможността да пътувам насам-натам и да видя как работят музикантите в чужбина. Да, изкарват се пари, но аз за себе си предпочитам да се опитам да дам нещо на своята родина без значение , че е трудно и изисква много отдаденост. Никога не ме е плашила работата , бих отдала цялото си време и енергия. Също така чувствам, че трябва да опитам да продължа труда на моите родители и това, за което те са се борили през целия си живот и продължават.

Пожелай нещо за нашите меломани.

Желая на всички от сърце едно заредено лято с много усмивки и прекрасни емоции.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.