Силна заявка на българската песен за Евровизия 2017. "Beautiful Mess" вече е на шесто място по гледаемост в официалния YouTube канал на конкурса. За силата на таланта и шансовете на България, гости в сутрешния блок на БНТ бяха изпълнителят Кристиан Костов и продуцентите Йоана Левиева-Сойър, Станислава Армутлиева и Борислав Миланов.

„За мен най-голямото предизвикателство ще е това, че Поли Генова се представи по най-добрия начин и ще трябва да направя нещо да се представя още по-добре. Ще дам всичко от себе си. Дано да се получи. За първи път ще представям цяла държава. До момента съм представял само себе си. Тук ще представям всички българи по света и това е много отговорно нещо“, сподели Крис.


„След миналогодишния успех на Поли Генова за всички ще е много трудно да го повторим и всички ще се борим за това. Затова избрахме този формат да търсим проект, а не просто песен и успешен изпълнител, а успешен проект, с който да обединим усилията на музикалните професионалисти в България, които работят тук и сега“, разказа Йоана Левиева-Сойър, продуцент в БНТ.

Йоана Левиева заяви, че БНТ е получила 11 проекта. От тях половината са били много добри и изборът е бил много труден. Така екипът от страна на БНТ се е уверил, че има „партньори в лицето на музикантите и продуцентите в страната и те са готови да вложат своето ноухау, да вложат и средства, за да може България да се представя най-добре на такива форуми“. Йоана Левиева отбеляза също, че за избора на песента са помогнали и мненията на 12 музикални специалисти от Европа, свързани с Евровизия. Те са дали „изключително положителни оценки за песента“.

Според Станислава Армутлиева много важно е българското участие да се промотира извън България, тъй като гласуването за българската песен ще се извършва извън границите ни. По думите ѝ има планирани няколко много важни пътувания на Кристиан до други държави. Първото от тях е на 2 април в Лондон, следващото е в Тел Авив. На 7 април Крис ще участва в концерт в Лондон пред 2 хиляди българи. След това отива в Амстердам, в Мадрид и евентуално в Москва.

Паралелно с това има предложения от партньори за взаимно промотиране на песните на различни държави. В тази посока в момента се водят преговори с гърците и израелците, със сърбите, македонците. По отношение на качествата на песента, Армутлиева посочи, че „единствената причина Кристиан и тя самата да участват в конкурса, е тази песен и не просто нейното послание, а музиката вътре“.

Композиторът Борислав Миланов обясни, че песента „Beautiful Mess“ е била специално направена за Кристиан. Най-ценното в нея е силното ѝ послание, смята Миланов, тъй като на Евровизия се обръща значително внимание на това.

„Кристиан е наистина пеещ изпълнител. Той пее със сърцето си и неговата сила е да накара хората да настръхнат“, каза композиторът.

Според Миланов песента е съобразена с таланта на Кристиан да накара хората да се разчустват. Що се отнася до музикалната тенденция, песента е доста модерна балада с трап бийт, мотив с гъдулка и чело, който също звучи като друг модерен похват.

До дни ще излезе и видеоклипът на песента, който е също част от промоцията.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.