Криско представи в интернет новото си парче "Герои" с участието на Pavell & Venci Venc‘. Има песни, които могат просто да вървят по радиото, без да им обръщаш внимание, но "Герои" със сигурност не е една от тях.

Темата на песента е за израстването, за пътя, който всеки от нас изминава в живота си и за хората, които среща по него. Някои са преходни и фалшиви, но други минават заедно с теб през всички трудности и изпитания, без значение колко са сурови, и ти остават верни. Те са и хората, които те правят по-силен.

Pavell и Venci Venc’ предлагат на Криско да направят общо парче по време на един от големите летни концерти, на които участват заедно. Те са от различни музикални компании, но това изобщо не е пречка, когато музикантите са обединени от толкова сериозен проект.


„Още в първия ден в студиото решихме, че ако ще работим заедно, трябва да направим нещо по-различно и неочаквано за нас като артисти“, казва Криско.

Амбицирани от така зададената концепция, на Криско и Pavell им отнема цяло лято да изпипат музиката до край, а Криско да напише текста на припева. След това куплетите се раждат много бързо и всеки написва своята част. Преди записът да бъде финализаран, тримата решават да вкарат красиво китарно соло като емоционален завършек на песента.

Pavell и Venci Venc’ знаят, че бащата на Криско е китарист и му предлагат именно той да изсвири солото и по този начин да направи песента още по-лична, защото както казва Venci Venc’:

„Той е бил твоят герой, когато си бил малък“.

Слушайки финалния запис, Pavell и Venci Venc’ коментират:

„Kогато решихме да направим тази песен заедно, мислехме, че това ще е изненада за хората, но не очаквахме, че с резултата ще изненадаме и самите себе си“.

За реализацията на видеото Криско отново се доверява на Кирил Киров – Кико, който този път поставя „героите“ в минималистичната среда на есенно поле извън града и използва драматично оцветеното небе, за да акцентира върху емоциите. Паралелно с цветната картина, черно-бели кадри разказват историята за премеждията по пътя на героите.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.