Маргарита Хранова е големият победител на Фестивала за поп и рок музика „София 2019“. Жури от доказани композитори, поети и представители на медиите, гласуваше на живо пред публиката и изпълнителите. Водещите на събитието – Наско от БГ радио и Карина Караньотова от БНТ, подгряваха публиката и поддържаха доброто настроение, а журналистът Антон Стефанов изненада гостите и журито с много интересни въпроси.

Песента „Последен танц“ по музика на Иван Кръстев, текст Вера Стойкова, аранжимент Красимир Илиев, изпълнявана от безспорния фаворит на деветото издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София 2019“ Маргарита Хранова, спечели първата награда на журито и наградата на музикалните журналисти.

Втора награда бе присъдена на авторската песен на Пенко Богданов „Аз съм там“, изпълнена в дует с Петя Буюклиева. От по-младите изпълнители се открои наградената творба на Лъчезар Кацарски „Искам да ти кажа“ по негова музика и текст.


Представителите на Северна Македония група Penzoff (по името на отишлия си от този свят през април т.г. наш композитор Валентин Пензов), които изпълниха неговата песен „Имаме проблем“, също грабнаха две статуетки.

Класирането от 9-то издание на фестивала:

1-ва награда – „Последен танц“ в изпълнение на Маргарита Хранова
музика и аранжимент: Иван Кръстев, текст: Вяра Стойкова, аранжимент: Красимир Илиев

2-ра награда – „Аз съм там“ в изпълнение на Петя Буюклиева и Пенко Богданов
музика, текст и аранжимент: Пенко Богданов

3-та награда – „Имаме проблем“ в изпълнение на Група Penzoff
музика, текст и аранжимент: Валентин Пензов

Специалната награда на Фестивала на името на рок легендата Петър Гюзелев – „Искам да ти кажа“, в изпълнение на Лъчезар Кацарски
музика и текст: Лъчезар Кацарски, аранжимент: Тодор Бакърджиев

Специална награда на медиите: „Последен танц“ в изпълнение на Маргарита Хранова
музика и аранжимент: Иван Кръстев, текст: Вяра Стойкова, аранжимент: Красимир Илиев

На второ място в класацията на журито с представители на медиите е „Една надежда бяла“ в изпълнение на Емилия Валенте
музика и аранжимент: Димитър Гетов, текст: Джина Дундова

На трето – „Това е моята България“ в изпълнение на Трио Вива
музика, текст и аранжимент: Петър Писарски

Наградата за цялостен принов в българската музика беше връчена посмъртно на композитора Валентин Пензов.

Гласуването за Песен на публиката продължава. Песента се избира с помощта на Българския дарителски форум от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента-фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен. Цена на един SMS e 1.00 лв. с ДДС. Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ и Информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник“.

Публиката, изпълнила Зала 1 на НДК, имаше възможност да се наслади и на рециталната част в памет на големия български автор на десетки шлагери Валентин Пензов с участието на Петя Буюклиева, Силвия Кацарова и Марги Хранова. Малката и талантлива Крисия Тодорова закри международния музикален фестивал.

Концертът ще бъде излъчен на днес (23 септември) по БНТ1 от 13 часа.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *