Творческият тандем Калин Вельов и Йоанна Драгнева представиха новия си общ сингъл. Песента „Безгрижни“ излиза в радио и тв ефир, както и във всички дигитални платформи за даунлоад и стрийминг. Автор на музиката, аранжимента и текста на „Безгрижни“ е Калин Вельов.

„Безгрижни“ е втори съвместен проект между Калин Вельов и Йоанна Драгнева, след дуета им „Както никой“ (2016), пилотен сингъл от саундтрака към филма „Бартер“. Подобно на първия дует, песента „Безгрижни“ също е с филмово присъствие – част от новия български филм „Връзкология“ на режисьора Ивайло Спасов, в който Калин и Йоанна (в главната роля) участват.

„Безгрижни“ е позитивно и весело парче, вдъхновено от всекидневните емоции и необходимостта да приемаме напрегнатото ежедневие с усмивка. „Безгрижни“ е песен, която отразява общата позитивна нагласа към живота на двамата изпълнители, тяхната музикална визия и споделя общата им страст – ударните инструменти и перкусии. Видеото към песента е заснето в арт-център Фабрика 126 от режисьора Ивайло Спасов и оператора Добромир Николов.


Идеята за песента се роди преди няколко години, когато станах татко и сутрините започваха в 6.30 с приятно детско чуруликане, което те събужда бързо и зарежда с готина енергия. И въпреки натоварения ден и понякога изнервените случки, оставаш позитивен и усмихнат през целия ден. Безгрижно усмихнати“, казва Калин Вельов, а Йоанна добавя: „Записахме песента на един дъх. Това е толкова зареждащо парче, което ми носи настроение за море, лято и безгрижни дни! Точно затова така му подхожда и заглавието “Безгрижни”, а видеото е от типа “разкази с неочакван край“.

Филмът „Връзкология“ (“Спасов Брадърс”, 2020) е романтична комедия, чиято премиера предстои на 14 февруари в кино салоните. Лентата разказва за привлекателна и успешна в кариерата си жена (Йоанна Драгнева), която преминава през редица любовни перипетии в търсене на истинската любов. Филмът ще бъде представен пред медиите на специална предпремиерна прожекция на 11 февруари (вторник).

Заедно с премиерата на песента „Безгрижни“, Калин и Йоанна стартират и новия си акустичен лайф проект. На сцената към перкусионния им дует, се присъединяват музикантите – Щерион Пилидов (китари) и Даниеле Фебо (бас). Квартетът планира клубно турне през пролетта на т.г., като сет листът ще включва и нови авторски песни от предстоящия съвместен албум на Калин и Йоанна.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *