Дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMAT представиха годишната класация на най-излъчваните песни в радио и телевизионния ефир на България за 2016 година.

Класацията обхваща периода от 1-ви януари до 31-ви декември 2016 и е базирана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на 40 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.

Най-слушаната българска песен според статистиката за 2016 година е хитът „К‘во не чу“ на финалистката от X Factor – Dara.


Следва я “If Love Was A Crime”, с която Поли Генова класира България на престижното 4-то място на конкурса Евровизия 2016 в Стокхолм.

Третата позиция е за Криско и парчето „Дали това любов е“, а на четвърто място е „Да избягаме“ на Невена Пейкова с участието на Стивън Ачикор.

Пети са БГ дуета на годината Pavell & Venci Venc’ – “Setaabrat”. Шеста позиция заема Гери Никол с “I’m the Queen”. Следват я Михаела Маринова с баладата „Не ти ли стига“ и „24/7“ на Пламен и Иво.

Девета позиция е българския топ 10 е за клубната ремикс версия на „Маски долу“ на Deep Zone Project, а десетото място в чарта е за „Drama Queen” на Графа.

А как изглежда списъкът с най-излъчваните песни в ефира на България за 2016 г. – вижте в електронното списание © 10-те най | Светът е шарен .
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.