Новият албум на „Мистерията на българските гласове“ от днес официално е на световния музикален пазар.

В България той беше представен в сряда вечер, а на промоцията му присъства и самата Лиса Джерард, известна на меломаните като член на дуото Dead Can Dance. Тя е композитор и изпълнител на филмова музика и носител на „Златен глобус“ за музиката към филма „Гладиатор”.

Албумът е със заглавие „BooCheeMish“ и съдържа 12 нови произведения, специално написани за световно известният български състав. Това е и първият студиен запис на хорът от почти 20 години насам.


“Албумът е различен от останалите, защото имаме колаборация с други изпълнители и гост-музиканти, сред които е световно известната Лиса Джерард”, сподели Бояна Бункова от Шуберт мюзик пъблишинг, продуцент на албума.

“Имаме уважение към миналото, но се опитваме да разширим границите, правейки един интернационален формат на новия албум. За разлика от другите албуми на „Мистерията на българските гласове”, този не е толкова акапелен, а е смесване между пеене и инструментал. Музикантите в него идват от различни стилове, което прави албума много интересен”, сподели музикалният продуцент и основен композитор на песните Петър Дундаков.

В aлбумът участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR, немският перкусионист Дейвид Кукерман и българските музиканти: Петър Миланов – китара, Христина Белева – гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Димитър Карамфилов – контрабас. Продуцент е Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са специално композирани от Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.

Дни преди премиерата престижни световни медии, като британските списания MOJO и Song Lines, отразиха предстоящото излизане на албума, като събитие в музикалния свят и публикуваха интервюта с участници в проекта. На 12 юни световноизвестният български хор и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт във Варна – в рамките на фестивалa Варненско лято. През лятото и есента на тази година хорът ще представи новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.
Коментари

Свързани:

1 коментар

  1. Създателите на този „проект“ и тези дето са пели и махали, вместо дирижиране, продавайки се и предавайки една кауза, трябва да се срамуват от резултата. Бездарно, сиво, некадърно и копиращо чужди музикални модели тъпо творение. Резултат: Скука и замяна на едно българско чудо с тъп комерсиален резултат!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *